Ribó: “Compromís aposta per tindre en compte l’opinió de les mateixes prostitutes en qualsevol tipus de negociació sobre la prostitució al carrer”.

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, ha manifestat que l’ordenança que proposa el PSOE per a regular la prostitució als carrers de València és com voler posar-li “tanques a la mar”. “No es pot fer un pla de regulació de la prostitució, o com diu el PSOE un programa de Abordaje Integral del Trabajo Sexual, sense comptar amb les mateixes prostitutes, que són la part més vulnerable de la cadena de prostitució”.

Ribó ha explicat que “este tipus de normatives contra la prostitució en el carrer no han donat resultat en les ciutats on ha estat implantada i a més, l’únic que provoca és més marginalitat i risc de caure en màfies per part de les prostitutes, perquè són expulsades als polígons industrials o bé a anar a pisos. En este darrer cas, a més es dóna un problema greu de convivència amb els veïns dels pisos dels voltants i hi ha més perill en què estos pisos estiguen controlats per màfies”.

El portaveu del Compromís s’ha preguntat: “si el grup socialista i el PP es posen d’acord en prohibir la prostitució al carrer, també prohibiran els anuncis de “cases de cites. Perquè tots sabem en realitat el que hi ha darrere d’això”.

Joan Ribó ha assenyalat que “en cap cas el Grup Municipal Compromís acceptarà que es multe a les prostitutes, ja que són un col·lectiu ja suficientment discriminat com per damunt sofrir les multes de l’Ajuntament. De més a més, la prostitució no és un delicte en Espanya i, per tant, la persecució policial no és justificable”.

Per tot això, proposem “una taula de diàleg entre veïns dels barris afectats, les mateixes prostitutes que exerceixen (o algun col·lectiu representatiu, com Hetaira, que les represente adequadament i faça valdre el seu punt de vista), l’Ajuntament i associacions de salut sexual que han treballat amb elles, com Metges del Món València”.