Joan Ribó s’ha mostrat satisfet pel fet que l’EMTRE haja acceptat una de les al·legacions que el Compromís va plantejar, la d’eliminar de la taxa TAMER, els 4 milions d’euros d’interessos de mora. com a cost previssible del servei

El portaveu del Grup Municipal Compromís, Joan Ribó, s’ha mostrat satisfet pel fet que l’Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus haja acceptat una de les al.legacions que el Compromís va plantejar, la d’eliminar de la taxa TAMER els 4 milions d’euros d’interessos de mora. com a cost previssible del servei. I, sobretot, que aquesta reducció es dedique a reduir la taxa de les famílies amb menys recursos. “És un pas endavant que saludem i ens alegrem que haja produït gràcies a una al.legació nostra”, ha assenyalat Ribó .

Joan Ribó considera molt important que l’EMTRE tinga en compte també mesures que incentiven la prevenció i reducció de la producció de residus. En este sentit, però, continuem considerant imprescindible que s’aplique la menanismes tipus bonus-malus que premien les famílies i ajuntaments que avancen en aquestes polítiques en detriment d’aquells que no ho fan.

El portaveu de Compromís, en aquest sentit, ha sol·licitat a l’Ajuntament de València l’establiment de polítiques de reducció de basures que permeten una reducció de les taxes. “És molt important contabilitzar per separat la producció de fem de les tres zones en què està dividida la recollida de fem de la ciutat, com a una primera mesura per a incentivar les polítiques de reducció de basures”.

Compromís exigeix a l’EMTRE que introduisca també bonificacions en la taxa, com sol.licitàrem en una al·legació, en cas de situacions d’unitats familiars amb més de quatre persones, en situacions on la família tinga uns ingressos inferiors al SMI.