Castillo ha explicat que el seu grup preguntarà per quines mesures administratives i legals es derivaran del fet que una companyia haja estat operant, en aquest cas, sense llicència municipal

La regidora del Grup Municipal Compromís, Consol Castillo, li ha exigit a l’equip de govern del Partit Popular en l’Ajuntament de València una sanció exemplar contra la companyia Vodafone, per haver instal·lat, amb el consentiment del propietari d’un immoble, una antena de telefonia mòbil camuflada dins d’un apartament situat al Saler.

En paraules de Castillo, “si, després de l’alerta dels veïns i de la investigació dels inspector de l’Ajuntament, no hi ha una sanció exemplar contra la companyia, com a mesura legal i dissuasòria, per evitar que el que hauria de ser una excepció, no es convertisca en una norma, no haurem avançat gens. Si tot es queda en una amenaça de tallar el subministrament elèctric, quedarà tot en una broma de mal gust”.

Castillo ha explicat que el seu grup preguntarà per quines mesures administratives i legals es derivaran del fet que una companyia haja estat operant, en aquest cas, sense llicència municipal. I també preguntaran per quins tipus de control venen realitzant els tècnics de l’Ajuntament per evitar que es donen casos similars. En altres paraules, si és un cas aïllat, o no.

La regidora de Compromís ha exigit a l’Ajuntament un “compliment rigorós” de l’Ordenança reguladora de la Instal·lació, Modificació i Funcionament dels elements i equips de telecomunicació que utilitzen l’espai radioelèctric. “Fa la sensació que els criteris queden reduïts a la instal·lació de les antenes allà on vulguen les empreses i els deixen els veïns després de rebre la gratificació econòmica corresponent, fins a l’extrem que ara ens ocupa”.

Les disposicions addicionals d’aquest reglament contemplen la necessitat de fer un seguiment anual de l’exposició a aquestes radiacions, especialment en les zones sensibles com ara escoletes infantils, centres educatius, centres sanitaris i parcs.

“Exigim a l’ajuntament serietat en el tema. No pot permetre que les grans companyies de mòbils imposen la seua voluntat sense cap control. Ha de fer complir la normativa vigent, molt tolerant amb aquestes empreses. D’això depén la salut de les persones que viuen als barris de la ciutat de València”.