València és la ciutat de la llum, però amb el PP també de la contaminació lumínica. L’excés de llum artificial innecessària comporta, en línies generals, dos grans problemes: d’una banda, eixa contaminació en què València és líder a tot Europa i, d’una altra banda, una factura elèctrica desorbitada que repercuteix en la butxaca de tota la ciutadania. La proposta que des de COMPROMÍS PER VALÈNCIA fa el candidat a l’alcaldia de València, Joan Ribó, és ben senzilla, tot i que ara per ara no es practica: l’estalvi. Com ha dit el mateix Ribó, “estalviar és tan fàcil com apagar un interruptor quan la llum no és necessària; estos xicotets gestos que demanem a la ciutadania els ha d’aplicar també l’administració, i nosaltres proposarem apagar almenys la meitat de les faroles en aquelles zones de la ciutat sobreil·luminades. A més, hem comprovat que eixos focus de llum paradoxalment no il·luminen el pas de les persones, sinó que es direccionen moltes vegades cap al cel, molestant els veïns que viuen en les primeres altures dels edificis. A més, posarem llums de baix consum, tant en les faroles com en el control semafòric”.

Estes mesures, fàcils i senzilles de dur a terme, són les que els veïns i veïnes de València demanen. Malauradament fins ara l’equip de govern no els ha volgut escoltar. Amb COMPROMÍS PER VALÈNCIA, farem possibles les propostes de la ciutadania. Joan Ribó, l’alcaldable de la coalició valencianista, de progrés i ecologista, també aposta per “introduir massivament les plaques solar tèrmiques i fotovoltaiques, així com xicotets captadors d’energia eòlica, de manera que no només l’energia elèctrica, sinó també la producció d’aigua calenta, siga més barata i més sostenible. A més, en temps de crisi com els actuals, totes estes propostes permetrien la creació de nous llocs de treball en el camp de l’economia verda”.

D’altra banda, si la contaminació i la despesa per la llum artificial a València és un problema a resoldre, també ho és la contaminació acústica. El soroll afecta greument la vida i fins i tot la salut de les persones que viuen als barris de la ciutat. Per això, COMPROMÍS PER VALÈNCIA farà un pla de reducció del soroll que aportarà solucions a través de la pacificació del trànsit i el control de l’excessiva concentració de soroll en determinades zones de la ciutat. Totes estes propostes de la coalició COMPROMÍS PER VALÈNCIA es duran a terme a través d’una regidoria específica d’Espai Públic, Mobilitat i Sostenibilitat que crearem, perquè tindre cura del nostre entorn és millorar la qualitat de vida de les persones.