Hui 17 de maig se celebra el Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia per a combatre la discriminació cap a les minories sexuals. Este rebuig afecta gran part del col·lectiu lèsbic, gai, transsexual i bisexual i des de COMPROMÍS PER VALÈNCIA volem treballar perquè esta situació canvie. Proposem la creació d’un Consell Municipal per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, integrat per les associacions que treballen per la normalització de la diversitat sexual i que farà una tasca d’assessorament en les polítiques municipals. Segons ha constatat el candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, “la visibilitat de les lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals és la principal eina per acabar amb la discriminació. Per això, la nostra candidatura a l’ajuntament de València compta amb activistes del moviment homosexual. I per suposat, si sóc alcalde d’esta ciutat, casaré al consistori amb total normalitat les parelles que ho sol·liciten, tant heterosexuals com homosexuals”. A més, en temps de crisi econòmica com els que vivim, potenciarem València com una opció de turisme respectuós amb la diversitat sexual, perquè som conscients que pot ser una font de creació d’ocupació.

De fet, la diversitat sexual està ja als nostres barris i, de fet, cada any es commemora a València l’Orgull lèsbic, gai, transsexual i bisexual. Des de COMPROMÍS, segons ha afirmat el candidat Joan Ribó: “impulsarem la commemoració d’esta data hissant la bandera de l’arc iris en la balconada de l’ajuntament i donant suport a les activitats que s’hi organitzen. També promourem una declaració institucional en un dia com hui, 17 de maig, perquè acabar amb l’homofòbia i la transfòbia és una qüestió de drets humans i, per tant, afecta tota la ciutadania, independentment de la seua orientació sexual”.

Dins de les minories sexuals, també hi ha casos d’especial vulnerabilitat, com és el cas de les dones lesbianes i els adolescents gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals, per als qui tindrem un especial reconeixement ara inexistent des de l’ajuntament de València. També destinarem una partida específica per a la inserció laboral de les persones transsexuals. A més, en el nostre programa de treball inclourem la recuperació de la memòria històrica del col·lectiu homosexual i transsexual, greument perseguit durant el franquisme, i formarem els efectius de la policia local per a evitar l’homofòbia i la transfòbia.