El candidat a l’alcaldia de València per Compromís, Joan Ribó ha apostat per regenerar totes eixes zones degradades, amb solars buïts, que actualment trobem en molts districtes, amb la creació d’horts urbans ecològics.  De fet, els barris de València han crescut moltes vegades de manera desordenada, deixant aquestes zones degradades, quan no directament abandonades, per la deixadesa d’un ajutament que ha preferit mirar cap a un altre costat. Es tracta d’un problema que afecta el dia a dia dels veïns d’eixes zones, que veuen com any rere any, els solars abandonats es perpetuen.

D’aquesta manera, com ha dit el candidat a l’alcaldia de València per COMPROMÍS, Joan Ribó, “podrem omplir de vida els solars que hi ha. Es tracta d’una proposta avalada per moltes altres ciutats espanyoles i d’arreu d’Europa que ajudarà a descentralitzar els pulmons de la ciutat, que regenerarà les zones afectades i que servirà per donar una ocupació de caràcter terapèutic a aquelles persones que ho necessiten, com ara la gent major dels nostres barris, o les persones amb alguna discapacitat”. Així, el conreu d’aquests horts urbans i ecològics el duran a terme directament els veïns de cada barri, ja que serà l’ajuntament la institució que gestione la distribució de parcel·les.

La creació d’horts urbans ha funcionat amb èxit en altres poblacions del nostre País, com ara a Altea, i també és un projecte en marxa en ciutats espanyoles com Madrid o Palma. El candidat de COMPROMÍS al consistori de València, Joan Ribó, ha destacat com “l’ocupació del temps lliure de les persones que més ho necessiten és clau en un programa electoral com el nostre, en el qual volem aportar les coses de cada dia que aporten qualitat de vida a les persones. Perquè nosaltres apostem per un model de ciutat on prioritzem les persones i tots i cadascun del barris”.

En aquest sentit, els horts urbans ecològics a la ciutat de València s’establiran en llocs com ara els solars dels carrers de Reus i Sagunt, al districte de Trànsits, als solars del barri del Cabanyal que l’equip de govern actual ha descuidat de manera conscient, al perímetre d’altres barris com Benimàmet, Orriols o Benimaclet, o fins i tot als solars que queden en transició quan s’enderroquen les vivendes que han de donar pas a l’ampliació de l’IVAM.