El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, considera “ridícul i una errada greu” obrir el Palau de les Arts a bodes i banquets “de les persones riques”

Compromís per València ha inclós en el seu programa electoral un apartat per aprofitar de manera adequada els grans contenidors culturals de la ciutat, “actualment infrautilitzats”, segons ha explicat el candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, i donar cabuda a “expressions de música, teatre o dansa normalment menystinguts pels poders públics, especialment si tenen el valencià com a llengua vehicular”.

“Aquestes instal·lacions, cas de l’Àgora o el Palau de les Arts, han costat centenars de milions d’euros de l’erari públic, tenen unes grandíssimes despeses de manteniment i estan en uns nivells d’ús lamentables”, digué.

“En part, perquè l’enfocament és elitista i curt de mires. Compromís, per contra, el que vol és potenciar unes altres activitats, des de la música valenciana i en valencià a usos culturals relacionats amb les falles, escoles de circ, cessió a l’escola d’art dramàtic i un llarg etcètera”, argumentà el candidat.

“En tot cas, el que tenim totalment clar és que els nous usos han d’estar relacionats amb la cultura. Deixar el Palau de les Arts per a celebracions de les bodes i banquets de persones riques és ridícul i una errada greu per a la imatge de la ciutat, que en mans del PP vol projectar modernitat però acaba sempre pecant de coentor i provincianisme de la pitjor espècie”, advertí.

“No té sentit que des dels poders públics no es fomente l’activitat cultural pròpia i instal·lacions tan cares siguen cedides a usos privats d’aquest caire”.