El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, diu que l’Ajuntament ha d’estar “del costat dels veïns amb problemes” i diu que els diners que es deixaran d’ingressar “es poden compensar anul·lant despeses inútils”

Compromís per València ha inclós en el seu decàleg amb les principals propostes una actuació dirigida a pal·liar els efectes de la crisi que consisteix en alliberar temporalment del pagament de taxes i impostos municipals a les famílies amb més de la meitat dels membres en edat de treballar en atur.

El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, va explicar que en el seu programa “són prioritàries les iniciatives destinades a generar activitat econòmica de qualitat i sostenible en el temps, que són les que ens faran eixir del clot”.

“No obstant això, mentre eixe moment arriba, l’Ajuntament ha d’estar al costat dels seus veïns amb problemes, posem per cas una família amb tres membres en edat de treballar dels quals dos estan en l’atur, o els tres. És obvi que estar eximits d’impostos i taxes municipals almenys és un xicotet respir”, València en estos moments ha de donar prioritat a la despesa en ajudes socials a les persones que ho estan passant pitjor com són els aturats, va explicar.

El candidat va reconèixer que això suposaria reduir els ingressos municipals, però a continuació va assegurar que els diners que es deixaran d’ingressar “es poden compensar anul·lant despeses inútils”. “Estem pensant en actuacions com la del pont de les flors, que haurà de canviar el seu plantejament tard o d’hora, l’enllumenat excessiu de la ciutat, els pagaments milionaris a fundacions com CEyS de dubtosa rendibilitat i nul·la transparència o la compra d’immobles en el Cabanyal, per posar uns exemples”, afegí.

“Hi ha despeses que, fins i tot, en bona situació econòmica són dubtoses. En una situació com l’actual són senzillament una pràctica totalment insolidària”, conclogué.