El candidat a l’alcaldia de València, Joan Ribó, diu que s’ha prioritzat la confrontació amb el govern central sobre els interessos generals

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha qüestionat aquest matí amb duresa la decisió de l’Ajuntament de la ciutat i de la Generalitat Valenciana de renunciar a ajudes del govern de l’Estat per reduir el preu del transport públic. Ribó va emfatitzar que l’executiu central “està negociant amb Catalunya, Madrid i Astúries subvencionar amb 21 milions d’euros el transport públic, però València i la Comunitat Valenciana han quedat, una vegada més, fora de l’obtenció de recursos estatals que anaven en benefici dels usuaris”.

“Compromís per València vol criticar durament l’actitud tant de la Generalitat com de l’Ajuntament de València de rebutjar ajudes per a rebaixar de forma temporal un 5% el preu del bitllets de transport públic que ha oferit el govern central als grans municipis i CCAA espanyoles. Una vegada més l’actitud de confrontació vers el govern de Madrid ha impedit tenir una visió més ampla i centrada en els interessos reals del nostre País. Altres Comunitats com Astúries o Catalunya han sabut criticar allò que calga criticar de la proposta però, a la vegada, negociar quelcom que sens dubte beneficia als habitants de les seues comunitats i al transport públic”, va argumentar Ribó.

A continuació,  el candidat ha exigit a Generalitat i Ajuntament que “facen tot el possible per a enganxar-se a la proposta del govern estatal. Els demanem una actitud negociadora i reivindicativa i que no utilitzen les institucions com un aparell en mans del partit y les seues polítiques de confrontació amb el govern del PSOE. No està el País precisament per a perdre oportunitats com ja ha perdut en altres temes com per exemple el finançament de la construcció d’escoletes infantils”,

“La nostra economia, cal recordar-ho va pitjor que la mitjana espanyola segons els indicadors  emprats habitualment. Totes les ajudes al transport públic i al seu abaratiment, encara que només siga del 5% i de forma temporal, han de ser benvingudes, màxim quan no sabem si aquesta temporalitat serà prolongada com ja s’està demanant. Estem perdent recursos en equipament escolars ja siga de construcció o de caràcter informàtic. Estem perdent recursos a nivell de rehabilitació de vivendes en cascs antics. Ara en perdem a nivell de transport públic. Ens sembla totalment intolerable en un país i un ajuntament amb els nivells d’endeutament i manca de recursos com València i la Comunitat Valenciana.

“Ningú es pot estranyar després de què després es considere a València com una ciutat que no afavoreix la competitivitat com altres ciutats i Comunitats Autònomes d’Espanya i Europa. Malauradament la València regida per Rita Barberà no sap aprofitar els recursos que se li ofereixen tampoc en transport públic. Aquesta ciutat necessita un poc més d’intel·ligència i capacitat de diàleg. A l’alcaldessa de València li sobra prepotència. La seua actitud és un vertader fre par al desenvolupament de la ciutat”, digué per concloure.