La coalició proposa reformar el Museu Faller, professionalitzar la gestió de la JCF o fer de la ciutat de l’Artista Faller un districte cultural i un grau superior d’estudis per als artistes

A les portes de la celebració de les festes de València per excel·lència, Compromís, a través del seu candidat a l’alcaldia del Cap i Casal, Joan Ribó, ha llançat una sèrie de propostes per a la modernització del món de les falles en la clau de “fer millorar la festa any rere any i, a més, augmentar els beneficis econòmics que hi genera”. “Les Falles son una de les festes mes importants de tota Espanya i tenen una importància clau a nivell lúdic i cultural per la nostra ciutat. També generen gran quantitat de recursos econòmics en distints sectors econòmics: turisme, pirotècnia, artistes fallers, entitats musicals, etcètera, que no sempre són adequadament valorats”.

“Des de Compromís per València entenem que cal fer un esforç de modernització en el món de les falles per a millorar any rere any el caràcter que sempre han tingut al llarg de la història i també per adequar i modernitzar la festa. També per  augmentar els beneficis econòmics de la festa”, avançà el candidat abans de desglossar les principals propostes:

“Proposem una  Reforma del Museu faller: aquest museu, malgrat el baix nivell de publicitat que pateix, és un dels museus més visitats de la ciutat. Està ubicat en la proximitat de la Ciutat de les Arts i per tant al costat dels circuits turístics habituals. Però reuneix molt poques de les característiques d’un vertader museu. Cal emprar dissenys més moderns emprar les noves tecnologies amb plantejaments multimèdia i enfocats a difondre les característiques de la festa fallera”.

“En idèntic sentit s’ha de millorar la professionalització de la Gestió de la Junta Central Fallera fent especial atenció a la promoció exterior de la festa, l’ús del valencià en les falles, la gestió dels mitjans de comunicació, l’assessoria a les falles en aspectes culturals, teatrals, presentacions, coreografia  etcètera”.

“Compromís per València aposta per convertir la ciutat de l’Artista Faller en un districte cultural avançat: Introduint en primer lloc els estudis de cicle formatiu de grau superior per a artista faller. Potenciant la Recerca, la Investigació i el Desenvolupament de tots els sectors relacionats amb les falles: Artistes fallers, materials per a falles, pirotècnia, indumentària i música, entre d’altres”.

“Les Falles són molts importants per a València a tots els nivells. Però han d’adaptar-se i millorar-se de forma contínua. L’Ajuntament de València ha de tenir un paper determinant en aquest procés per aconseguir que les falles a més de ser una eina de retrobament amb el nostre passat i la nostra cultura continuen sent el primer instrument de projecció de la nostra ciutat a nivell internacional”, digué Ribó. I apuntà per concloure: “Que ningú ho dubte: Les falles són el primer evento que defineix la nostra ciutat, li dóna projecció internacional i atractiu turístic. Molt per damunt d’altres als que se li dediquen molts més recursos econòmics. Tots i l’Ajuntament en particular, hem de treballar per a la seua millora i modernització”.