El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, s’entrevistà ahir amb el rector, Esteban Morcillo, i li proposa implicar-s’hi en la rehabilitació del barri del Cabanyal

El candidat de Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó, s’entrevistà ahir dilluns amb el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i amb el vicerector, Antoni Ariño, amb l’objectiu de traslladar a la institució les seues propostes i presentar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d’escoletes infantils de 0 a 3 anys, que ja va ser motiu d’una xerrada de la coalició en l’Escola de Magisteri i arreplegades de signatures en diverses facultats.

En un ambient que Ribó qualificà com “cordial i amb nombrosos punts de coincidència”, la coalició va valorar “la importància de la universitat com a seu del coneixement i punt de partida d’un nou vector productiu basat directament en la investigació”. Hi hagué també sintonia en la necessitat de “fer avançar les noves tecnologies de comunicació, els serveis avançats per a empreses o la creació de clusters empresarials, entre d’altres iniciatives recollides en el nostre programa i amb les quals hi hagué coincidència”, relatà Ribó.

La coalició també transmeté a les autoritats universitàries “la importància de generar un turisme per a València basat en aspectes patrimonials i culturals així com el turisme de caire residencial per a persones majors basant-se en els coneixements mèdics gerontològics”.

Compromís, a més a més, es va interessar per la comissió creada en la Universitat de València per analitzar la problemàtica del barri del Cabanyal. Els responsables de la Universitat de València insistiren en la necessitat de generar una comissió en comú amb la Politècnica per fer presents en els anàlisis les escoles d’arquitectura i Belles Arts. Per part de Compromís en aquesta qüestió “els comentarem el nostre interés per tal que les universitats tinguen un paper actiu en la rehabilitació del Cabanyal, donada la seua proximitat al Campus de Tarongers, i el fet que puga ser un lloc ideal per ubicar residències i habitatges per a estudiants valencians i de la resta de l’Estat o els propis erasmus”.