El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, saluda l’augment de desplaçaments però adverteix que “queda molt per fer per normalitzar l’ús d’aquest vehicle”

Compromís per València, a través del seu candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha proposat un pla d’acció amb una desena de propostes, per “millorar la mobilitat de la bicicleta en València”. “L’augment de la circulació en bicicleta és sens dubte, la millor notícia de mobilitat sostenible que ens ha ofert la ciutat de València en els últims anys. Aquest increment s’ha vist multiplicat amb la introducció de la bicicleta de lloguer amb Valenbisi i amb l’ampliació dels trams de carril-bici que en els últims quatre anys s’han realitzat”.

No obstant això, “queda però molt per fer per tal de normalitzar l’ús de la bicicleta com un medi alternatiu de desplaçament per la nostra ciutat que gaudeix d’unes condicions ideals per a la seua utilització de forma creixent. Són mesures de cost reduït”. En eixe sentit, les propostes són les següents:

  1. 1.- Donar continuïtat als trams de carril-bici instal·lats que acaben moltes vegades de forma abrupta i sense sentit.
  2. 2.- Asfaltar o, almenys, tapar els forats que hi ha en molts carril-bici de la ciutat inclosos els del llit del Túria.
  3. 3.- Millorar la senyalització vertical de carrils-bici i vies de 30 Km/h amb circulació de ciclistes.
  4. 4.- Informar adequadament dels carrils-bici existents en la ciutat a tota la ciutadania.
  5. 5.- Pintar per primera vegada moltes zones o repintar-ne altres que duen molts anys sense cap tasca de manteniment.
  6. 6.- Evitar l’aparcament de cotxes en els carrils-bici mitjançant la conscienciació dels conductors i la millora de la disciplina d’aparcament.
  7. 7.- Rebaixar i adaptar les transicions de carril-bici de vorera a carrer per evitar punxades de rodes i altres accidents.
  8. 8.- Adequar un carril-bici en les grans vies aprofitant la reforma de les mateixes.
  9. 9.- Fer un pla de connexió dels barris amb el centre que permeta un desplaçament ràpid en bicicleta.
  10. 10.- Fomentar i millorar la participació de les organitzacions ciclistes en la programació i gestió de la mobilitat ciclista.

“València té condicions climàtiques i orogràfiques per a ser la capital de la bicicleta en Espanya. Falta voluntat política per avançar en aquesta direcció. Les coses que es realitzen són aïllades, sense connexió entre si i sobretot sense un pla global de mobilitat en bicicleta. La contaminació de l’aire que causa moltes víctimes anuals, la saturació creixent de la ciutat per vehicles, el creixent preu del petroli etc. són arguments a favor d’un major ús de la bicicleta. València no ha de perdre aquesta nova oportunitat capdavantera en formes de mobilitat sostenible”, va argumentar el candidat.