Pràcticament el 70 per cent dels mobles que es troben en via pública estan abandonats. Davant d’això, el regidor de Compromís per València Sergi Campillo ha presentat una proposta per impulsar la instal·lació d’almenys un miler de senyals a les illes de contenidors de la ciutat per evitar estes situacions que causen “un greu problema de salubritat i d’imatge per als nostres barris”. Una campanya informativa que el govern de Catalá ha rebutjat argumentant que és massa cara. Campillo considera esta resposta inacceptable.

La formació valencianista va presentar esta iniciativa a través d’una moció en la Comissió d’Urbanisme. En concret, el regidor Sergi Campillo ha proposat la instal·lació d’almenys un miler de senyals a les illes de contenidors de la ciutat per evitar l’abandonament de mobles i trastos, advertint de la sanció prevista a l’ordenança i informant de les diferents vies per avisar al servici de neteja i recollida de residus per passar a retirar-los. Una campanya que, com explica Campillo, ja estava dissenyada per l’anterior govern municipal i insta a Catalá a tornar-la a impulsar.

El regidor de Compromís recorda que el llarg dels últims mandats, des del govern de Joan Ribó es van fer diverses campanyes al respecte, fins i tot enviant cartes als domicilis per explicar les diferents vies per avisar del servici porta a porta totalment gratuït de recollida de mobles i trastos als domicilis. Entre 2015 i 2022, els servicis municipals van passar de recollir (entre els correctament avisats i els trobats directament a via pública sense avís previ) 8.166 tones de mobles i trastos a 11.400. Sergi Campillo assenyala que, tot i que la responsabilitat és de les persones infractores,  des de l’Ajuntament de València es pot fer més per tal que arribe millor la informació sobre la prohibició d’abandonar mobles i trastos en via pública i sobre l’existència d’un servici de recollida porta a porta totalment gratuït per recollir estos residus, accessible a més a través del 010, de la web municipal i de l’AppValència.

Ara bé, Campillo lamenta que “el govern de Catalá ens ha dit que no a la campanya argumentant que és massa cara i ens preguntem com es possible que no hi hagen diners per a campanyes d’informació ambiental quan s’han baixat els impostos en més de 70 milions que beneficia sobretot als rics”. Una resposta que el regidor considera inacceptable i demana a Catalá que rectifique i torne a impulsar esta campanya.