La formació valencianista critica que l’alcaldessa haja aprofitat la Setmana Santa per tancar el Casal d’acollida per a famílies immigrants sense domicili estable que l’Ajuntament de València tenia obert en Rocafort des de l’any 2011. Per a la regidora Lucía Beamud este tancament forma part de “l’operació de desmantellament dels recursos socials municipals que el PP està fent a la ciutat i que està deixant a famílies senceres en el carrer”.

Compromís per València denuncia que l’Ajuntament ha tancat l’espai destinat a l’acolliment i la manutenció de famílies immigrants ubicat a la localitat de Rocafort deixant a més de 25 famílies en el carrer. Com destaca Lucía Beamud “este tancament suposa deixar al carrer a les persones que estaven fent ús del recurs, persones en situació d’extrema vulnerabilitat, així com deixar sense feina la dotzena de persones que hi treballaven en el casal”.

Este recurs, dotat amb habitacions, cuina i zona d’higiene, es va obrir l’any 2011 i durant estos 13 anys ha atès més de 4.500 persones. L’any de més atencions va ser 2022 amb motiu de la guerra d’Ucraïna. Per a la regidora de Compromís “és molt preocupant la deriva d’este govern ultra que està atacant constantment les persones més vulnerables que són les que més necessiten l’administració pública per sobreviure”.

Lucía Beamud ha criticat que “portem mesos denunciant este pla perfectament orquestrat i obsessiu de la alcaldessa del PP per fer desaparèixer les ferramentes que garantisquen que persones sense recursos tinguen les seues necessitats més bàsiques cobertes”. En este sentit, “el tancament d’este recurs obert operatiu des de fa 13 anys és un colp més al desmantellament dels servicis socials de la ciutat de València, que s’afegeix a l’eliminació dels espais de participació, la retallada de les ajudes als programes desenvolupats per les entitats en l’acollida i atenció a les persones amb vulnerabilitat extrema, la baixa de l’Ajuntament de València en el Fons Valencià per la Solidaritat, la prohibició del repartiment d’aliments per entitats socials o posar data de caducitat als recursos d’atenció i l’eliminació del Servici de Cooperació al desenvolupament i Migració. Des de Compromís apel·lem a la senyora Catalá que ature de manera immediata estes mesures sustentades en una ideologia de exclusió i odi que només pretén esborrar i amagar  a les persones en situació de vulnerabilitat extrema”.