Grezzi anuncia que continuaran realitzant accions per a impedir-la a l’Ajuntament i el Congrés.

Ni el cúmul d’arguments tècnics i científics favorables a la transformació, ni les paraules dels representants de les associacions Fuera Túnel i Cuidem La Raiosa han sigut suficients perquè el regidor Jesús Carbonell i la resta de representants del govern de María José Català hagen reconsiderat la seua idea de reformar les insalubres Avingudes de Pérez Galdós i Giorgeta en una nova i també insalubre autopista urbana en el centre de la ciutat.

Compromís ho ha intentat de nou este matí en la Comissió de Patrimoni, Recursos Humans i Tècnics i Seguretat Ciutadana, on va presentar una moció perquè el consistori recuperara la planta original del projecte finançat per la Unió Europea per la seua reducció del trànsit, que va comptar amb el vot favorable dels representants del PSOE. Però PP i Vox han fet valdre la seua majoria per a continuar avant amb un projecte dissenyat amb l’objectiu que després de la seua execució no es reduïsca el pas de 60.000 vehicles motoritzats per eixa artèria, encara que ara tots contaminant directament en superfície, i consolidant l’ocupació de la immensa majoria de l’espai de la via al trànsit (per al qual es reserven sis carrils).

“La naturalització d’un eix tan central com el de Giorgeta i Pérez Galdós és fonamental per al futur de València i el benestar de totes les seues habitants. L’entestament del PP a defensar una solució anacrònica, perjudicial i actualment tercermundista per a la ciutat, com és la de mantindre una avinguda per al trànsit d’estes dimensions en el centre de València, escapa de tota lògica. Però el veïnat de València pot confiar que des de Compromís no desistirem de fer tot el possible per a frenar esta barbaritat que només sembla obeir a la impossibilitat de María José Català de reconéixer que la seua promesa electoral és un error absolut. Fer Pérez Galdós com l’ha anunciat seria segurament el pitjor dels seus llegats, però si no rectifica, tractarem d’aconseguir que no deixe ni eixe”, ha anunciat el regidor Giuseppe Grezzi a l’eixida de la comissió.

Carbonell desconeix els dispositius de les seues àrees per a Falles
En la posterior Junta de Seguretat de Falles, interpel·lat també per Giuseppe Grezzi, el regidor Jesús Carbonell ha afirmat desconéixer —mancant cinc dies per a la Crida i nou per a la primera mascletà de març— el pla d’actuació de trànsit i EMT per a la normal celebració d’estes festes. “Li he preguntat pel protocol de trànsit que seguirien els autobusos d’EMT, pel dia en què es farà el tall d’accés a la plaça de l’Ajuntament, quin serà el dispositiu previst a partir del dia 15, quins seran els corredors protegits durant l’Ofrena… i la seua única resposta ha sigut que no ho sap. Entenc que tots els tècnics municipals no hauran deixat de fer el seu treball i al final estarà tot previst, però el grau de desconeixement del qual fa gala Jesús Carbonell de les importantíssimes àrees que supervisa és molt, molt preocupant. Indigne per a una ciutat com València.”, ha apuntat Grezzi.