El regidor de Compromís per València, Pere Fuset, ha reivindicat hui la necessitat de recuperar la taula de treball sobre la situació dels artistes fallers que va impulsar el mandat passat i que el govern municipal de PP i Vox va desmantellar. Fuset adverteix que –de les reiterades respostes del regidor de Falles, Santiago Ballester– es desprén que no hi ha cap intenció d’abordar la seua situació.

La formació valencianista proposa “recuperar el diàleg iniciat entre les comissions falleres, artistes i administracions per trobar mesures que planten cara a la crisi del sector i l’escalada de tancaments als seus tallers” i ha retret al govern de Català que “no hagren adoptat ni una sola mesura a favor de l’element central de la festa ni dels artistes que la fan possible amb la seua faena tot i la crisi evident”.

Fuset apunta que “el govern de Català va en sentit contrari a millorar les condicions dels artistes fallers, donant-los l’esquena en decisions com reduir les subvencions falleres respecte a l’exercici anterior; canviar la forma de valorar el seu treball al concurs sense ni tan sols escoltar-los o suprimir la Delegació de Falla i tota formació als jurats”.

Per tot això Fuset ha aprofitat la inauguració de l’Exposició del Ninot per demanar al govern municipal que rectifique i active una taula de treball on estava present el Gremi d’Artistes Fallers, la Junta Central Fallera i la Interargrupació de Falles, a més del mateix ajuntament.

Fuset també ha plantejat recuperar les dues primeres línies d’estudi per a este grup que passarien per “abordar la transició econòmica i ecològica de la festa per garantir que els quasi tres milions d’euros en subvencions municipals revertisquen en la millora de les condicions i demanar les propostes per a un concurs de Falles en què es juguen els seus contractes i la seua pròpia faena”.