La portaveu de Compromís per València Papi Robles critica que “la mateixa Catalá que el primer que va fer com alcaldessa va ser pujar al Saló de Cristall a la Mare de Déu dels Desemparats i després va anar a la Catedral a ofrenar-li amb la vara de mando, ara es dedica a atacar als desemparats, a les persones que estan en una situació d’extrema vulnerabilitat en la nostra ciutat. L’alcaldessa vol eliminar als “pobres” dels llocs on li molesta, però no fa res per reduir la pobresa. Al contrari, retalla les ajudes i els recursos dels servicis socials municipals”. Robles qualifica la política social de la senyora Catalá d’”inhumana”.

La portaveu de Compromís posa com a exemple d’esta “persecució de Catalá a les persones vulnerables” l’última mesura anunciada pel tinent d’alcalde i portaveu de Vox per tal d’expulsar a les persones sense llar del Jardí del Túria habilitant estanys davall dels ponts. Però també la prohibició a les entitats socials de fer repartiments d’aliments o la delimitació de manera discrecional i arbitrària del termini d’estància de les famílies i persones en situació d’emergència habitacional en els centres d’acollida municipals, hostals, etc. Robles recorda que “l’Ajuntament té l’obligació de vetlar per atendre les emergències de primera necessitat i no deixar a ningú enrere. Però, amb les seues retallades, Catalá deixa estes persones de màxima vulnerabilitat en una situació d’absoluta desprotecció. I ara dona un pas més vinculant la delinqüència i la inseguretat amb les persones sense llar”.

Els regidors de PP (Jesús Carbonell) i Vox (Juan Manuel Badenas), i el Comisari en Cap de la Policia Local, José Vicente Herrera, en la reunió prèvia a fer pública la seua mesura.

Per això, Compromís acudirà al Síndic de Greuges per tal que “investigue i es pronuncie sobre estes mesures d’odi cap a les persones sense llar i racistes que està fent el govern de Catalá” com ha destacat la regidora Lucía Beamud per a qui “Català es sent molt còmoda utilitzant a Vox com ariet per imposar unes polítiques clarament d’aporofòbia, les mateixes que la seua predecessora Rita Barberà que en 2007 ja va instal·lar un estany al riu amb el mateix propòsit que ara”. En este mateix sentit critica les retallades de les ajudes als programes d’acollida desenvolupats per entitats socials o l’eliminació dels Consells locals de Cooperació i Migració.