La regidora de Compromís per València Lucía Beamud critica que PP-VOX han anunciat a les entitats del Consell Local d’Immigració i Interculturalitat la desaparició d’este òrgan de participació i coordinació. Beamud considera que “esta decisió és un pas més en el desmantellament dels servicis socials de l’Ajuntament”. Compromís exigeix a Català que escolte a les més de 100 entitats socials que de manera unànime “estan mostrant el seu rebuig a totes les mesures imposades per este govern sectari i caciquil”. “Li demanem a Catalá que, per raons humanitàries, ature de manera immediata estes mesures sustentades en el seu sectarisme i la seua ideologia que només pretén esborrar i amagar  a les persones en situació de vulnerabilitat extrema”.

“Hui es materialitza una nova mesura del govern de PP i VOX que avança en el desmantellament de totes les polítiques de servicis socials amb les quals l’Ajuntament de València atén a persones en situació de màxima vulnerabilitat”. La regidora de Compromís Lucía Beamud s’ha referit així a eliminació del Consell Local d’Immigració i Interculturalitat després que Catalá haja suprimit també el Consell de Cooperació el dia 28 de desembre. “Des de Compromís ens sumem al rebuig de totes les entitats socials del sector que treballen en este àmbit i la preocupació per la situació en la qual Maria José Catalá i els seus socis de l’extrema dreta deixen a famílies que necessiten a les administracions publiques per tindre una vida més digna”.

La regidora Lucía Beamud denuncia que “Catalá té un pla perfectament orquestrat i obsessiu per fer desaparèixer les ferramentes que garantisquen que persones sense recursos tinguen les seues necessitats més bàsiques cobertes”. Beamud posa com a exemple l’eliminació dels espais de participació, la retallada de les ajudes als programes desenvolupats per les entitats en l’acollida i atenció a les persones amb vulnerabilitat extrema, la baixa de l’Ajuntament de València en el Fons Valencià per la Solidaritat, la prohibició del repartiment d’aliments per entitats socials o posar data de caducitat als recursos d’atenció o l’eliminació del Servici de Cooperació al desenvolupament i Migració, un servici que, com destaca la regidora, “ha sigut fonamental durant estos anys, especialment durant la pandèmia de la COVID-19 o durant els conflictes d’Ucraïna o Síria entre altres, i que va permetre crear i centralitzar l’atenció a persones en risc en situacions d’emergència”.

Per tant, “des de Compromís li demanem a Catalá que, per raons humanitàries, ature de manera immediata estes mesures sustentades en la seua ideologia aporafòbica que només pretén esborrar i amagar  a les persones en situació de vulnerabilitat extrema. Li exigim que escolte a les més de 100 entitats socials que de manera unànime estan mostrant el seu rebuig a totes les mesures imposades per este govern sectari i caciquil”, assenyala Beamud. La regidora de Compromís explica que “totes estes retallades estan arreplegades en una moció aprovada en Junta de Govern Local i una instrucció de la regidora Marta Torrado que de manera arbitrària ha posat límit a la durada de les situacions d’emergència que suposarà deixar en el carrer a famílies passats 15 dies o 30 dies encara que no tinguen un recurs habitacional definitiu”. Beamud adverteix que “els ajuntaments tenen la competència d’atendre les situacions d’emergència, que és el que feia el govern de Joan Ribó, durant el temps que fora necessari i sense diferenciar l’origen de les persones que ho necessiten, sense limitar el temps de l’ajuda que suposarà deixar a famílies en el carrer.” Per això, Compromís exigeix a Catalá que rectifique.