Compromís per València ha llançat una campanya que, amb to d’humor, ridiculitza les mesures reaccionaries del govern  de PPVox a l’Ajuntament. Així, “Catalá de Torrent” i “Mazón de la Puebla” protagonitzen un programa de festes fictici farcit de referències a les polèmiques decisions de l’alcaldessa en els últims mesos.

“Nueve de Octubre: Fiestas populares y gran corrida” així reclamen l’atenció dels vianants els més de 1.000 cartells de Compromís amb estètica taurina que els valencianistes han posat per tota València per ridiculitzar les mesures dels primers mesos de gestió de Maria José Catalá com alcaldessa de València.

Els cartells imiten l’estètica clàssica dels cartells taurins i inclouen un programa de festejos fictici on apareixen referències a diferents iniciatives polítiques “retrògrades” impulsades des de l’Ajuntament de València.

A les 9h s’anuncien bous embolats al carrer Cavallers, en clara referència a la decisió de Catalá de recuperar el bou embolat en el municipi. A les 10h, Misses i Rosaris contra el carril bici. A les 11h “Gran Encierro en Picassent”, en referència als nombrosos condemnats per corrupció de l’etapa de govern anterior del PP. A les 12h Te Deum “por los caídos en el juzgado” fent sàtira de la pretensió de Catalá d’obligar als regidors i regidores a assistir al Te Deum si volen ser portadors de la Senyera en el 9 d’Octubre. I a les 14 Paella “chagant” con chorizos, “dels que no es mengen”, apunten des de la coalició valencianista.

L’esdeveniment central és una correguda de bous: “La Gran Corrida” a càrrec de la “Ganadería Gürtel” el preu per a la qual s’expressa en antigues pessetes i distingeix entre zona “d’ombra” a 10.000 i zona “Cara al Sol” a 6.000pts.

El programa de festes no s’oblida dels més menuts per als quals programa un taller d’“himbenta tu propia hortografia prehistorica” en referència a la intenció de Catalá d’oficialitzar el nom de València amb accent tancat anant contra la legalitat i les normes ortogràfiques.

“Amb esta campanya es pretén, des de l’humor, transmetre la visió antiquada i obsoleta que l’alcadessa Catalá, i els seus socis en vaga de braços caiguts de Vox, tenen per a la ciutat de València. Una visió en blanc i negre que no es correspon en la València multicolor, orgullosa i moderna del 2023, que amb el govern de Joan Ribó es va aconseguir posicionar com a referent europeu en diversos àmbits d’avantguarda”, han apuntat des de Compromís per València.