• El regidor Giuseppe Grezzi ha sol·licitat este matí una convocatòria urgent del Consell d’Administració d’una EMT, amb la finalitat que el PP faça públics els informes tècnics que “avalen la deterioració del servei” al seu pas pel centre de la ciutat anunciat per Català, “si és que algun enginyer de trànsit s’ha atrevit a signar-los”.

“Als veïns de quins barris els tocarà la loteria dels retards, la irregularitat i l’augment de temps de trajecte en els seus desplaçaments si es compleix l’amenaça de desviar sis línies que circulen a tota velocitat per Colón a Poeta Querol, anunciada ahir per Maria José Català?”. La pregunta la llança el regidor Giuseppe Grezzi després de conéixer-se l’ambigu anunci realitzat ahir per l’alcaldessa de València, que ha alarmat tant als veïns afectats pel presumpte canvi de línies que es rumoreja en alguns mitjans, com als de l’eix Marqués de Dosaigües-Poeta Querol, que rebrien el pas de milers d’autobusos diaris.

“La destrossa, en un entorn -Colón, Poeta Querol, Sant Vicent- en el qual les millores realitzades en els últims anys van reduir el trànsit en al voltant de 18.000 vehicles diaris, serà colossal i injustificable. I tot pel capritx de la senyora Catalá i el seu equip, que demostren diàriament el seu alarmant desconeixement de com funciona el transport públic i, m’atreviria a dir, de com funciona València”, resumeix Giuseppe Grezzi.
Per eixe motiu, amb la finalitat de conéixer “en quins informes tècnics se sustenta la mesura i qui els signa”, el regidor ha sol·licitat la convocatòria urgent del Consell d’Administració d’una EMT, que a més no es convoca des del relleu al capdavant del govern municipal.

Amb “total opacitat”
“Des de juliol no convoquen el consell d’administració, no faciliten les dades que requerim perquè diuen que els mostraran en els consells que no convoquen… Català diu que realitza cirurgia fina però la veritat és que opera amb total opacitat, com si estiguera fent una cosa dolenta, i només ix a la llum per a anunciar actuacions que són d’elefant en cristalleria”, recorda Grezzi.

Grezzi i Ribó en una imatge d’arxiu.

“Afortunadament encara no ha complit una sola de les seues amenaces. Ni ha llevat un metre de carril bici construït, ni ha mogut una parada d’EMT. Només, cal reconéixer-li-ho, ha decidit paralitzar la baixada del carril bici a la calçada del Pont d’Aragó que nosaltres teníem prevista, per a continuar mantenint-lo sobre la vorera i perjudicar així als vianants. Eixa és la realitat i el balanç a dia de hui de la política de Trànsit de Català”, apunta l’ex titular de l’àrea de Mobilitat Sostenible.

“Ara bé, que encara no haja complit les seues amenaces no vol dir que aquestes no siguen gravíssimes si finalment les duu a terme. En este cas, per la seua obsessió amb el carrer Colón, serà contra el desig de desenes de milers usuaris de molts barris de València amb els quals —en una nova mostra de classisme i menyspreu a la participació de la qual porta mesos fent gala— Català no s’ha dignat a reunir-se”, conclou Grezzi.