El regidor Giuseppe Grezzi recorda que el servei de Mobilitat Sostenible tenia planejat alliberar del carril la vorera del pont coincidint amb la renovació de les voreres que s’està duent a terme en l’actualitat, “encara que sospitem que el PP mantindrà el conflicte amb els vianants per a no restar un cm als cotxes”.

Com es va planificar la passada legislatura, fa unes setmanes l’Ajuntament de València va començar a executar les obres de manteniment de les voreres del Pont d’Aragó. Es tracta d’una part del projecte, emanat dels pressupostos participatius Decidim VLC, que incloïa a petició veïnal també la baixada del carril bici emplaçat sobre la vorera oest del pont, al quart carril de trànsit sentit sud.

No obstant això, ara que s’ha iniciat l’obra, res fa presumir que es durà a terme esta millora per als vianants com estava previst i planificat pel servei de Mobilitat Sostenible quan es va projectar durant el govern de Joan Ribó. Per eixe motiu, l’ex titular de l’àrea de Mobilitat i regidor de Compromís, Giuseppe Grezzi, sol·licita al govern de María José Català que procedisca a emplaçar el carril bici del Pont d’Aragó (pel qual diàriament circulen al voltant de 3.200 persones en bicis i VMP) en un dels quatre carrils de trànsit en sentit sud (este pont històric en l’actualitat dedica 8 carrils de circulació al trànsit motoritzat) i allibere la totalitat de la vorera per a ús per als vianants.

“El regidor Carbonell ha de ser conseqüent i coherent amb el que està dient en els últims dies”, apunta *Grezzi. “Si com assegura, esta serà la legislatura dels vianants, esta és una bona ocasió per a demostrar-ho mantenint la baixada del carril bici de la vorera a la calçada com estava previst, i alliberant la vorera per a ús exclusiu dels vianants”, resumeix.

En tot cas, Grezzi recorda que el PP el tindrà molt difícil per a superar totes les millores per als vianants realitzades pel govern de Joan Ribó les passades legislatures, “com les conversions en zona de vianants de les tres grans places del centre de la ciutat, el parc lineal de Benimàmet o tots els carrils bici que van alliberar i van ampliar les voreres per a ús exclusiu de vianants, i que paradoxalment es van trobar en quasi tots els casos amb el rebuig frontal de Maria José Català i els seus companys”.

En eixe sentit el regidor conclou que “des de Compromís celebrem l’aparent gir ideològic del PP, que ara diu que prioritzarà la mobilitat per als vianants a la motoritzada, però li exigim que, com se sol dir, el demostre caminant. O en este cas, executant el projecte tal com Compromís l’havíem planificat amb tots els avals tècnics, baixant el carril bici a la calçada”.