L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat d’altres membres de l’equip de govern, participa esta vesprada en la inauguració de la XXVll Gran Fira Andalusa de València, amb el tradicional «Alumbrao» de les casetes habilitades al Jardí del Túria amb motiu de la 27a edició d’esta trobada: «una festa de la germanor entre cultures i tradicions, entre identitats que s’estimen i s’enriqueixen mútuament».

L’alcalde ha recordat que València acull un any més, fins al diumenge 12 de maig, «una de les fires més volgudes i especials de la ciutat, una cita organitzada per la Federació d’Entitats Culturals Andaluses en la Comunitat Valenciana i que suposa, sens dubte, una de les millors ocasions perquè els valencians i valencianes ens acostem a la cultura, la música, les tradicions i la gastronomia andalusa».

«Com alcalde d’una ciutat oberta i amable com València, i com a representant de la seua població, que compta amb 24.459 persones d’origen andalús, vos trasllade els meus millors desitjos perquè estos dies siguen una successió de moments, de vivències, de grates experiències entre valencians, valencianes, andalusos i andaluses, entre persones que sent de València se senten andaluses i entre persones que sent d’Andalusia se senten valencianes».

Joan Ribó ha assegurat que durant els nou dies en què es desenvolupa esta fira, «que per descomptat també serà un atractiu turístic, es pot gaudir d’un ampli i variat programa d’actuacions de quadres de ball, concerts de grups musicals, exhibicions, desfilades i de la gastronomia que oferixen les diferents casetes inaugurades hui». 

«València es bolca una vegada més amb esta gran celebració, a la qual es pot arribar amb transport públic, fins i tot a la nit. Simbòlicament, podem dir, que des de hui fins el 12 de maig, qualsevol racó del nostre terme municipal es vincula amb l’essència d’Andalusia», ha manifestat el primer edil.

L’alcalde també ha ressaltat el caràcter gratuït d’esta festa, «una celebració oberta a totes les persones, una cosa que valorem molt en esta ciutat, on sabeu que, per exemple, l’Ajuntament és veritablement la casa de tots i totes i obrim les seues portes, com les de la resta de dependències municipals, sense barreres a la participació».

Finalment, Joan Ribó ha subratllat el treball realitzat per les diferents entitats culturals d’Andalusia repartides a València i els seus voltants. «Totes elles són les impulsores, les artífexs de la Fira d’Abril, que també fem nostra i celebrem a València en ple mes de maig».