Les quatre regidores del Grup Municipal Compromís a l’Ajuntament de València faran la vaga feminista i es descomptaran del seu sou la part proporcional al 8 de març, atés que en ser càrrecs públics la seua absència no es descompta automàticament de la nòmina. Isabel Lozano, Consol Castillo, Pilar Soriano i Glòria Tello destinaran eixos diners un any més a la lluita contra la violència masclista amb sengles aportacions econòmiques a les associacions Alanna, Villa Teresita, Por Ti Mujer i CAVAS.

“El camí es demostra caminant. Per això és tan important la vaga d’este divendres 8 de març, on València ha de tornar a ser referent de la lluita pels drets de les dones”, ha destacat l’alcalde i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó. En este sentit, les regidores han defensat “el pas a l’acció necessari”, que a València s’ha traduït en una promoció real de la igualtat amb el primer servici d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament i amb la visibilització de les dones, tant amb nombroses iniciatives municipals com amb les reivindicacions del 8M i el 25N o les campanyes amb què s’ha assenyalat als responsables del masclisme i s’ha lluitat contra l’assetjament i l’odi. També han destacat la necessitat de premiar el treball per la igualtat i potenciar-la des del propi consistori per facilitar la conciliació laboral i familiar i trencar els sostres de vidre.

Les entitats a què destinaran les seues aportacions econòmiques són: Villa Teresita, que treballa amb dones víctimes de tracta per a l’explotació sexual; Por Ti Mujer, que realitza un treball específic amb les dones migrants; CAVAS (Centre d’Assistència a Víctimes d’Agressions Sexuals) i Alanna, que desenvolupa el programa d’intervenció amb dones víctimes de violència de gènere.

Les regidores han assegurat que tenen “un compromís ferm amb la jornada de vaga feminista de demà, motiu pel qual la duran endavant durant tota la jornada”. A més, han destacat la importància d’este 8 de març “en front de tots els discursos d’odi i de banalització de la lluita per la igualtat”. Per este motiu, Ribó ha conclòs que “tot Compromís per València fem costat a les reivindicacions de la jornada de demà convocada pel moviment feminista perquè estem al costat  de la lluita per la igualtat entre dones i homes i per l’eliminació de la violència masclista”.