Ribó celebra “la major mobilització feta mai en unes primàries a eleccions municipals” amb vora 12.000 persones inscrites a València

Vora 12.000 persones conformaran el cens que decidirà per qui i com estarà integrada la llista de Compromís per a les eleccions municipals que se celebraran a València el pròxim 26 de maig. Una vegada acabat el període d’inscripció per participar en les primàries de la coalició valencianista, el cens és més del doble que el que va decidir la llista municipal en 2015 (en aquell moment el varen conformar quasi 5.500 persones).

L’alcalde de València i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, ha celebrat estes dades, que “indiquen que la gent de la nostra ciutat aposta per la democràcia interna de les formacions polítiques, que hi ha un interès real per decidir com s’executen les polítiques públiques des del nostre ajuntament i que Compromís  és l’única força capaç de fer-ho”. A més, ha destacat que la mobilització per a inscriure’s en estes primàries, “la major feta mai en la nostra ciutat en unes primàries a eleccions municipals, suposa un indicador clar del múscul polític que tenim hui en dia”.

Ribó ha explicat que les dades de participació comporten que les primàries es consoliden com a mètode de decisió de les llistes electorals. Demostra que la gent valora positivament tindre esta opció i s’enforteixen els vincles amb simpatitzants i votants, a banda de ser un bon símptoma de cara a les eleccions locals.

“Som l’única gran ciutat d’Espanya amb una candidatura realitzada per la pròpia ciutadania i eixa candidatura és la de Compromís”, ha explicat. “Ni els partits tradicionals, que no fan primàries obertes a la ciutadania, ni els nous partits, que haurien d’apostar per la regeneració democràtica, han trobat una fórmula que a Compromís sí funciona: donar el poder de decisió a la gent”, en referència a la diferència entre l’opció de donar a triar i l’opció per la que aposta Compromís, la de permetre decidir a la ciutadania quina llista vol que concórrega als comicis.

Ribó ha reafirmat la seua voluntat de presentar-se a unes primàries, “en un context de treball ben fet, on les persones també poden opinar sobre la meua candidatura”, que ha recordat que pivota sobre “els eixos del benestar i els servicis a la ciutadania, l’increment dels servicis socials i la generació d’ocupació i innovació per a la ciutat”. Eixe –ha dit- és el seu compromís amb València, “on estem segurs que una majoria de la ciutadania triarà continuar avançant en polítiques progressistes, de justícia social, d’igualtat entre barris, de sostenibilitat mediambiental, de suport al comerç de barri i generació d’ocupació i d’impuls a la nostra ciutat”. Tot, ha afegit, “des del diàleg i amb transparència, sense les corrupteles del passat” perquè a València “el canvi és imparable”.

Votacions a partir del 6 de març

El procés de primàries continuarà a partir del proper dimecres, 6 de març, amb l’inici de les votacions telemàtiques per part de les vora 12.000 persones que integren el cens. Eixes votacions per internet també es podran fer dijous, dia 7, i divendres, dia 8; la votació presencial, dissabte que ve, dia 9, tancarà les primàries amb la conformació de la llista definitiva que la ciutadania haurà triat perquè Compromís es presente a les eleccions municipals de maig.

 

 

 

Arxivat en: 2019, Compromís per València, Joan Ribó, Primàries

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *