L’Ajuntament impulsa una campanya per visibilitzar la tasca i defendre els drets de les treballadores de la llar i les cures

«Elles mereixen més» és el lema amb què l’Ajuntament de València ha desenvolupat una campanya d’igualtat de gènere que reivindica la visibilització de les dones menys visibles: les treballadores de la llar i de les cures de majors, menuts i persones dependents. «Estes dones, en la seua majoria migrades, mereixen un sou digne, un contracte legal, un subsidi per desocupació i, en definitiva, drets laborals plens», tal com consta als diferents suports de promoció de l’esmentada campanya de conscienciació, desenvolupada en el marc del «Dia Internacional de Totes les Dones», «que inclou el terme “totes” amb una clara voluntat inclusiva», segons ha explicat la regidora d’Igualdad i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, qui també ha explicat que la iniciativa es completa amb accions de suport a estes dones com l’habilitació d’un telèfon que ha posat en marxa València Activa per assessorar tant a les treballadores com a les persones ocupadores.

 La regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, juntament amb la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, i la regidora de Cooperació i Migració, Neus Fábregas, han presentat hui esta campanya d’igualtat #TreballadoresLlariCures, #EllesMereixenMés. Es tracta, segons han explicat, d’una iniciativa transversal per fer una crida a la societat «perquè prenga consciència del treball que desenvolupen les treballadores de la llar, fonamental per al sosteniment de la vida, així com de la doble pressió i discriminació que patixen estes treballadores, per una questió de gènere i per la precarització laboral».

 Com a responsable de les Polítiques d’Igualtat i Inclusives, Isabel Lozano ha destacat que estes dones «són treballadores i han de tindre reconeguts els seus drets laborals com qualsevol altra persona», també ha instat l’Estat espanyol a fer els canvis lesgilatius que garantisquen la incorporació plena d’estes dones al Règim General de Seguretat Social».

Isabel Lozano ha recordat que el compromís dels servicis municipals que treballen per la igualtat, pels drets laborals i per la inclusió de les dones migrades es va plasmar en una proposta que, acordada pel Ple, incloïa el desenvolupament de campanyes de sensibilització com la que des de hui estarà al carrer «per recordar la societat que totes les treballadores de la llar i cures mereixen un reconeixement i el respecte de tots els seus drets laborals i humans».

Pel que fa a les activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de Totes les Dones, ha destacat la conferència de la investigadora Maria Àngeles Durán, especialitzada en l’anàlisi del treball no remunerat i la seua relació amb l’estructura social i econòmica.

 

 

Arxivat en: 2019, Ajuntament, igualtat, Isabel Lozano, Polítiques Inclusives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *