El regidor de Cultura Festiva i President de la Junta Central Fallera, Pere Fuset, ha assistit a la presentació de la Qubit: Experiència Quántica, que commemora la distinció de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de 2017. Fuset defensa que les Falles «han d’entendre’s com un valor patrimonial de primer ordre».

La Falla Immaterial és una iniciativa de divulgació científica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València. El seu objectiu és acostar la festa fallera a l’avantguarda en informàtica, multimèdia i ciència de dades,  i promoure així una major originalitat i participació de les diferents disciplines.

El projecte es complementa amb un Qubit virtual que es pot visitar en la web www.fallaimmaterial.com. D’esta manera, la ciutadania podrà interactuar amb este projecte a través de de les xarxes socials. Per a participar, és suficient amb enviar fotografies en les quals es represente la Falla Immaterial etiquetades amb el hastag #fallaimmaterial.

El Qubit: experiència quántica estarà obert al públic en el Centre Cultural La Nau fins el 20 de Març.

A més del regidor Fuset, han assistit a l’acte el vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño Villaroya, el subdirector de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València, Francisco Grimaldo Moreno, el director del Màster en Ciència de Dades de la Universitat de València, Emilio Soria Olives, i la Fallera Major de València, Marina Civera Moreno. Tots ells han agraït l’aportació i el treball de tot l’equip encarregat del projecte.