L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha renovat amb l’empresa Coca-Cola el projecte Falles Sostenibles, que promou la conscienciació durant la festa gran de la ciutat de València per evitar l’ús massiu de gots de plàstic i impulsar l’ús de gots reutilitzables. Enguany se suma a esta iniciativa la Federació de Falles d’Especial, que hi col·laborarà a través de les seues comissions falleres.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha destacat la bona acollida que el got reutilitzable ha tingut en celebracions anteriors, com ara les de les revetles de Sant Joan, els concerts de la Gran Fira de València o les pròpies Falles i ha explicat que “la reducció dels residus que generem, el seu reciclatge i la reutilització d’elements com els gots ens permeten aprofundir en la senda dela sostenibilitat, un aspecte que volem potenciar en les Falles sobretot a partir de la seua inclusió com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”.

Fuset ha agraït a la multinacional la seua col·laboració, amb la creació d’un element icònic, el got reutilitzable decorat amb motius relacionats amb les Falles, que es distribuirà per comissions i en revetles durant les pròximes dates festives. De fet, ha anunciat que la Regidoria distribuirà una quantitat important de gots en diversos sectors per fer experiències pilot en diverses zones de la ciutat. A més, ha destacat el suport de les falles d’Especial per a “estendre una iniciativa que cada vegada és més comú en grans festivals de tot el món” i que situa les Falles com una de les grans celebracions que vetlen pel respecte pel medi ambient.

La iniciativa contempla la difusió per xarxes socials, cartells i fullets informatius dels objectius del projecte a les comissions falleres i en les revetles perquè tot el món hi puga col·laborar. En este sentit, Fuset ha destacat que “les comissions falleres  ja són exemple en la lluita contra el canvi climàtic i el foment de la sostenibilitat amb altres iniciatives anàlogues, com ara la de la Reciclà, on centenars de comissions col·laboren per arreplegar i reciclar envasos de vidre durant les festes falleres”.