El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha realitzat hui un balanç sobre la contractació pública municipal durant l’últim exercici, en el qual ha destacat l’increment dels expedients tramitats a un total de 187, així com les diferents mesures que s’han dut a terme respecte a «la millora en eficiència i agilitat» dels processos de contractació.

«Este govern municipal ha realitzat un esforç ingent per a reformar i modernitzar el Servici de Contractació, a través de la seua estandardització, amb l’objectiu de fer-lo més eficient, per a formar la gent i perquè s’implique la resta de servicis», ha assegurat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Durant 2018, l’Ajuntament ha tramitat 187 expedients de contractació, la qual cosa suposa un «important increment» respecte a anys anteriors. Quant als expedients d’obra, durant 2018 se’n van tramitar 62, «una quantitat multiplicada per sis respecte al govern anterior», ha explicat Campillo. De la mateixa manera, també s’han vist augmentats en àrees com a Servicis i Subministraments, entre d’altres.

Des de la Regidoria de Govern Interior, s’han dut a terme diferents mesures que han possibilitat «esta millora d’eficiència i agilitat», com són la reorganització del Servici de Contractació, la formació específica, la implementació de la licitació electrònica, així com els nous models de plecs de clàusules administratives particulars per a contractes d’obres, servicis i subministraments, i la creació de l’allotjament del perfil de contractant municipal en la Plataforma de Contractació del Sector Públic.

A causa de l’aprovació de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, s’han elaborat diferents models de tots els documents de contractació que s’utilitzen «de manera reiterada», especialment els plecs adaptats a esta llei, amb la finalitat d’estudiar i elaborar instruccions per als nous procediments.

Respecte a la reorganització del Servici de Contractació, el regidor Sergi Campillo ha destacat «la millora en l’eficiència» del servici a causa de l’ampliació de la plantilla a través de la creació d’una tercera secció i d’una comissió de contractació. Estes mesures pretenen analitzar diversos aspectes i formar el personal dels diferents servicis en la preparació de la documentació dels expedients.

També ha considerat com a «imprescindible» per a les diferents fases de millora del procés de contractació i l’adaptació als canvis normatius, la celebració de diferents tallers formatius dirigits a les direccions de servici i secció, personal tècnic i a la resta del personal municipal. En este sentit, s’han realitzat tallers de millora del flux de la contractació de l’Ajuntament i sobre la nova llei de Contractes del Sector Públic, en els quals han participat un total de 633 funcionaris i funcionàries.