Joan Ribó defensa “la màxima protecció” del servici públic del taxi sense ingerències de les VTC

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat este matí que «el taxi és un servici públic i volem donar-li la màxima protecció, entenent que ha de conviure amb les noves plataformes, sense que estes envaïsquen les seues competències». El primer edil ha assegurat que l’Ajuntament aplicarà el decret en què treballa la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per regular el sector del taxi i de les VTC.

 Entre les línies bàsiques del decret que prepara la Generalitat i que mantindrà el Consistori, Joan Ribó s’ha referit a l’establiment d’un període mínim de 15 minuts entre el moment de la sol·licitud del servici i el seu inici. Tampoc es permetrà que els vehicles de turisme amb conductor capten clients en la via pública, sinó que hauran de fer-ho exclusivament a través de l’aplicació de la plataforma a la qual pertanguen. L’objectiu és evitar conductes intrusives.

Són algunes de les mesures que es concretaran en la Mesa del Taxi impulsada per l’Ajuntament i la primera reunió de la qual es va celebrar fa a penes un mes. Les necessitats de transport de la ciutat de València, fan que «s’introduïsca algun aspecte addicional», ha explicat l’alcalde, com ara la prohibició que les VTC estacionen en les parades de taxi.

DIPLOMES EUROPASS

Ribó ha fet estes declaracions, a preguntes dels periodistes, després de l’acte de lliurament a l’Hemicicle municipal dels diplomes Europass a l’alumnat de l’IES Districte Marítim, IES Conselleria i el col·legi Sagrada Família-Patronato Juventud Obrera que ha participat en el projecte de mobilitat d’estudiants de formació professional ‘Young Employment Door’. El projecte, cofinançat pel programa Erasmus, ha permés a estos jóvens, que preparen el grau mitjà de tècnic de conducció d’activitats esportives en la naturalesa, una estada en pràctiques de tres mesos a Irlanda, Irlanda del Nord i Malta.

El primer edil ha felicitat els xics i xiques beneficiaris «pel profit que heu tret d’una iniciativa concebuda per obrir una porta d’ocupació als jóvens i continuar combatent l’atur juvenil». Així mateix, ha subratllat la «importància de les professions especialitzades en temes turístics, entre d’elles el turisme de naturalesa, en una ciutat amb un creixement del turisme significatiu».

Arxivat en: 2019, Ajuntament, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *