El Parc Natural de l’Albufera tindrà una il·luminació segura per a vianants i respectuosa amb el medi

El Parc Natural de l’Albufera comptarà amb un enllumenat que només funcionarà quan detecte presència. D’esta manera, l’Ajuntament proporcionarà seguretat als vianants que transiten per este enclavament i, al mateix temps, respectarà el medi ambient. Esta actuació, que suposa una modificació puntual de l’Ordenança de Protecció contra la Contaminació lumínica del Parc Natural Devesa-Albufera, ha sigut aprovada hui en el Ple, amb el vot favorable de tots els grups polítics.

Concretament, el canvi contempla la instal·lació d’abalisament i la il·luminació que es realitzarà amb columnes de baixa altura (120 cm) amb font lluminosa de Led PC Ambre. Esta instal·lació només funcionarà en cas que es detecte moviment, i en este cas funcionarà a la seua intensitat plena. Una vegada deixe de detectar presència, al cap de 2 minuts passarà al 50%, i 4 minuts després s’apagarà.

Abans de la votació, la regidora del Grup Popular Maria Àngels Ramón-Llin ha mostrat la seua «satisfacció» amb este canvi de l’ordenança «que és possible gràcies als avanços tecnològics». A més, ha explicat, «amb esta il·luminació es dóna resposta a una petició molt demanda per la ciutadania de la zona».

Per la seua part el regidor delegat de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha agraït el suport de tots els grups polítics i ha explicat: «Acordem dur a terme esta modificació de l’ordenança per a poder instal·lar una il·luminació especial que respecte la protecció mediambiental que gaudeix la Devesa-Albufera i garantisca la seguretat dels veïns i veïnes». La seua aprovació culmina el treball dels tècnics municipals que s’han reunit en diferents ocasions amb les persones que viuen en este espai».

 

 

 

Arxivat en: 2019, Ajuntament, Albufera, Devesa del Saler, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *