La regidora de Recursos Culturals, Gloria Tello, ha participat en la presentació del catàleg de l’exposició L’Argila de la Mitja Lluna, celebrada en el Museu d’Història de València. La mostra, que es pot visitar fins al pròxim 28 d’abril, se centra en la producció ceràmica islàmica trobada en diferents excavacions realitzades a la ciutat de València.

«Estic molt orgullosa del treball excepcional que suposa la confecció del catàleg d’esta exposició, ja que, a més, posa negre sobre blanc l’extens coneixement de la ceràmica d’este període històric», ha expressat la regidora de Recursos Culturals, Gloria Tello. De la mateixa manera, ha argumentat que «esta investigació és fonamental per a l’avanç de l’arqueologia» i que «és un nou pas avant respecte a la sèrie de projectes expositius i editorials del Museu d’Història de València, impulsada per la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, al qual han precedit altres exposicions com La Festa de la Modernitat, La Veu de la Ciutat i Ens fem un café?».

«En este llibre es recull un minuciós catàleg de peces de la Col·lecció de Ceràmica Islàmica Municipal, una de les millors de l’estat espanyol i un valuós llegat patrimonial de tots els valencians i valencianes», ha expressat la regidora.

L’exposició de L’Argila de la Mitja Lluna està composta per un programa d’activitats acadèmiques, una oferta permanent i diària de visites guiades, un taller de cal·ligrafia àrab, un taller de cuina magribina -organitzat amb la col·laboració del Centre Cultural Islàmic de València-, a més de diferents presentacions de llibres sobre la matèria.

També han participat durant la presentació el director del Museu d’Història de València, Javier Martí, el comissari de la mostra, José Vicente Lerma Alegría, i l’editora del catàleg, Pau Armengol Machí. Les activitats que componen el programa es poden trobar en la web de Cultural València i en la del mateix museu.