La comissió de Medi Ambient aprova per unanimitat il·luminar l’entorn habitat de la Devesa respectant la protecció mediambiental de l’espai

El regidor de Devesa-Albufera, Sergi Campillo, ha explicat que la comissió de Medi Ambient de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics el procés per canviar la  modificació puntual de l’Ordenança de Protecció contra la Contaminació lumínica del Parc Natural Devesa-Albufera, amb l’objectiu d’incloure enllumenat, seguint les característiques més restrictives tècnicament assolibles, en la zona habitada de la Devesa-Albufera per dotar de seguretat la circulació dels vianants per l’espai. Era el pas previ necessari per a que vaja al pròxim Ple.

 L’actuació contempla la instal·lació d’abalisament, i la il·luminació es realitzarà amb columnes de baixa altura (120 cm) amb font lluminosa de Led PC Ambre. La instal·lació només funcionarà en cas que es detecte presència. En cas de detectar moviment, la instal·lació funcionarà a la seua intensitat plena, i una vegada deixe de detectar presència, als 2 minuts passarà al 50%, i als 4 minuts s’apagarà.

Per tant, en este lot s’inclou la instal·lació i execució d’una nova instal·lació de guiat per abalisament a executar amb 66 columnes de baixa altura (120 cm) per il·luminar els trams de vianants de la Devesa indicats en el pla. L’actuació respon a les demandes que els veïns i veïnes de la zona han realitzat des de fa dècades.

Campillo ha destacat que «fa mesos ens vam reunir amb les persones que viuen en este espai dins del Parc Natural i vam acordar dur a terme este modificació de l’ordenança per poder instal·lar una il·luminació especial que respecte la protecció mediambiental de que gaudix la Devesa-Albufera i garantisca la seguretat dels veïns i veïnes».

La intervenció està valorada amb un total de 88.321,47 euros i preveu la instal·lació de fins a un total de 66 unitats de columnes d’il·luminació i es farà considerant-se, en tot moment i amb caràcter general, que es tracta d’una zona de protecció mediambiental, i que s’han de reduir en les obres tots els impactes de qualsevol tipus.

 

Arxivat en: 2019, Ajuntament, Albufera, Devesa del Saler, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *