La sectorial de Cultura Festiva de Compromís per València ha presentat un joc Quizz, amb preguntes de vertader i fals –per tal d’explicar una part “del gran treball municipal fet des de l’arribada de Joan Ribó a l’Alcaldia per rellançar les festes de la ciutat”, així com per rebatre “els bulos, troletes i mentides que per polititzar les festes i generar crispació  han propagat alguns grups ultres” sobre l’àrea de gestió municipal assumida per Compromís, amb el regidor Pere Fuset al capdavant.

El joc es basa en un format senzill de preguntes i respostes en el qual la persona participant  ha d’endevinar si el text o notícia exposada és veritat o mentida. S’han inclòs imatges i gifs que de manera simpàtica informen de l’encert o l’errada en la resposta a la pregunta concreta. D’igual manera, s’inclou informació extra sobre com s’ha gestionat la qüestió sobre la qual es pregunta en cada cas.

Des de la sectorial de la coalició valencianista s’ha explicat que “esta ferramenta ajudarà a desmuntar falses informacions que -a l’estil de les fake news de les campanyes de Donald Trump o altres moviments ultres conservadors en tot el món- s’han escampat per desacreditar el treball fet a València en matèries com el rellançament de les festes”. Igualment servirà per explicar “alguns apunts del treball de modernització, recuperació de tradicions i protecció del patrimoni realitzat en festes com ara el Corpus, les Falles, la Setmana Santa Marinera, les novedoses celebracions del Nadal i campanades, la rellançada Gran Fira de juliol o els ja oficials museus festius”.

En este sentit, s’apunta que “amb este joc pedagògic les persones usuàries quedaran gratament sorpreses per la quantitat i qualitat del treball que s’ha fet”, a banda de poder posar a prova els coneixements propis sobre cultura festiva a la nostra ciutat, “una àrea molt important de gestió a l’Ajuntament, que necessita de continuïtat  per consolidar-se i per la qual tenim molt a apuntar també a partir de 2019”, motiu pel qual la sectorial ha treballat i continuarà treballant per tractar d’ajudar a la Regidoria amb les seues idees i propostes.

Des de la sectorial  han apuntat que, “tot i la campanya constant de crispació política a costa de les festes generada per determinats sectors de la dreta valenciana la ciutadania valenciana està amplament satisfeta pel treball col·lectiu de reimpuls de les festes”. Prova d’això -recorden- “és la creixent valoració positiva de la ciutadania sobre la gestió festiva que detecten els baròmetres municipals, segons els quals el 94,7 %  aproven la gestió realitzada, i més d’un 63 % ho fa amb una qualificació de notable o excel·lent”.

Al qüestionari es pot accedir des de qualsevol dispositiu mòbil a través de l’adreça https://compromis.net/quiz/vlc/festes/.