Comencen les obres al nou jardí del barri de la Mesquita que recrearà camps d’horta tradicionals

La regidoria de Parcs i Jardins comença, demà divendres, les obres del jardí que es construirà entre els carrers Rubén Darío i Palància, al barri conegut com la Mesquita, per estar situat just davant el centre de culte musulmà més gran de València. Dins del seu disseny, destaca una part dedicada a la recreació de camps d’horta. La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha dit que «l’Ajuntament posa punt i final a un buit urbà, a un espai degradat durant anys».

El projecte pretén aportar un espai verd «de qualitat» a la parcel·la on està ubicat, perseguix crear un paisatge amb riquesa visual i busca la seua recuperació en este enclavament. Respecte a ecologia urbana, té com a objectiu l’equilibri i la compatibilitat dels ferms amb les espècies vegetals; i pel que fa a la sostenibilitat, la incorporació de sistemes i espècies per a un manteniment racional.

“Després d’una sèrie de consideracions sobre el passat de la zona, si hi ha alguna cosa que constituix l’essència del lloc, és precisament l’horta. Ací n’hi ha hagut tant abans com després de la vinculació de la zona a la pròpia ciutat de València. I precisament com a referència a la seua essència, s’ha tingut en compte esta realitat com a punt de partida per trobar l’estructura física del jardí”, ha explicat la regidora Soriano.

S’han incorporat al disseny una sèrie de línies en diagonal tant per als passos com per recuperar l’estructura de l’horta. Respecte a la diagonal amb curvatura, es planteja un encreuament per a aconseguir la sectorització dels diferents usos. La parcel·la arriba a una superfície de 3.000 metres quadrats.

La zona destinada a la recreació de l’horta ocupa tota la part nord-est del jardí. Allà es conformaran els recintes amb la creació de sendes per emmarcar, amb una amplada de 90,6 centímetres en ser la mesura de la tradicional vara valenciana, i de longitud variable. En elles s’alternarà arbrat d’horta per remarcar la seua linealitat. El jardí tindrà tres accessos que connectaran immediatament al jardí, i tots estaran senyalitzats per suports de mobiliari en forma de peces cantoneres de formigó armat.

Arxivat en: 2019, Ajuntament, Parcs i Jardins, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *