La plaça de l’Ajuntament de València ha sigut un dels punts neuràlgics del Nadal a València. Hui ultima els treballs de desmuntatge de la pista de gel, mentre que l’arbre de Nadal ja ha sigut desmuntat per complet. El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha donat conèixer que un total de 39.248 persones han passat per la pista de gel, en la seua gran part xiquets i xiquetes.

«Estem molt contents de la col·laboració que, per quart any consecutiu, hem establit entre l’Ajuntament i l’associació de comerciants del centre, que ha permés la instal·lació de la pista de gel a la plaça de l’Ajuntament i muntar l’arbre de Nadal de la plaça de la Reina. Es tracta d’una col·laboració que redunda, sense cap dubte, en positiu per a tota la ciutadania», ha dit el regidor Carlos Galiana.

D’altra banda, Galiana ha valorat de manera «molt positiva» el funcionament dels tres mercats de nadal per la seua «gran afluència de persones», tant en el de la Llotja, «impulsat per l’Ajuntament amb les noves casetes homogènies i de fusta, en un entorn incomparable», com el tradicional de l’avinguda del Cid o el del Cabanyal que, enguany, a més, ha comptat amb la Fira de Comerç del barri organitzada per l’associació comercial Acipmar, «que ha sumat energies al mercat tradicional de Nadal i l’ha convertit en tot un èxit», ha explicat Galiana.

 Galina també ha volgut destacar que des de la regidoria de Comerç s’han repartit més de 70.000 fulls de paper de regal al xicotet comerç i de proximitat dels barris de València. Concretament han participat 1.000 comerços de la ciutat, entre els quals s’han repartit els papers per a embolicar les compres. Així mateix, la unitat mòbil «Emboli-Car» ha recorregut durant tots els Nadals set mercats de venda no sedentària de la ciutat per a embolicar gratuïtament aquelles compres que la gent volia regalar.

«Estem molt contents per com ha funcionat la campanya de Nadal a Valènca. La gent ha disfrutat d’estes festes a la nostra ciutat», ha assegurat Galiana, al mateix temps que ha recordat que la campanya de Nadal «és la més important per a la Regidoria de Comerç, ja que suposa al voltant del 35% de la facturació de tot l’any».

Finalment, el regidor Galiana ha dit que l’estand de la regidoria de Comerç en Expojove ha rebut més 12.000 visites i que les obertures extraordinàries dels mercats municipals durant les dates nadalenques han suposat «tot un èxit d’afluència de clients i clientes, que demostren dia a dia la seua confiança en estos centres municipals del comerç de proximitat amb el millor producte alimentari de la ciutat».

 Per altra banda, Julia Martínez, representant de l’Associació de Comerciants del Centre, ha dit que «els punts d’informació dels comerciants han informat a quasi 10.000 persones durant tota la campanya, contribuint també a completar la informació dels Tourist Info. Més de 350 comerços estan darrere d’esta acció que redunda en benefici de tota la zona centre».