L’alcalde de València, Joan Ribó, ha explicat a les persones arribades al Centre de Cultura Contemporània Octubre, en el centre de la ciutat, que “el moment polític és molt il·lusionant, amb una València que durant els últims 4 anys ha guanyat en democràcia, en qualitat de vida per als barris, en transparència i honradesa”. Per això, ha dit, “cal que tots i totes ens mobilitzem per a tornar a guanyar València en este 2019 per a la gent”. Segons ha dit l’alcalde, “el projecte valencianista de ciutat sostenible, i de justícia social que ha encapçalat Compromís durant estos últims 4 anys ha de continuar els pròxims 4, per assolir la ciutat de les oportunitats que estem fent, perquè a València el canvi no para”.

L’alcalde ha animat a la militància, entre la qual es comptava amb nombrosos representants públics, “a  continuar fent bé els deures: gestionant amb responsabilitat i de manera eficient i eficaç, com fins ara; mirant, com cada dia, per les persones i els barris; demostrant que SÍ es poden canviar les coses, i que l’apocalipsi que predeia la dreta s’ha convertit en avanços socials en esta ciutat. Atenent les preocupacions dels veïns i veïnes. Fent-los partícips de les decisions municipals. Amb transparència”.

Joan Ribó ha fet un repàs per algunes de les fites aconseguides durant estos anys: “Ens vam trobar una ruïna d’Ajuntament i hem remuntat l’economia, reduint a la meitat el deute amb què els anteriors gestors hipotecaren la nostra ciutat. Com alcalde, la meua faena és vetlar pels interessos de València i la seua gent. Ho he fet fins ara, i continuaré fent-ho”. L’alcalde ha explicat la gestió feta en els àmbits que més preocupen a la ciutadania, “generant treball allà on més es necessita”, per exemple. Ha incidit en el fet que València ha eixit del furgó de cua de la neteja a Espanya, i s’ha destacat per ser la ciutat on més noves zones verdes s’han creat: en tots i cada un dels districtes. I amb una aposta decidida per una mobilitat sostenible que ens acosta a qualsevol ciutat europea, preocupada per la contaminació i la qualitat de l’aire.

Joan Ribó ha mostrat la seua satisfacció perquè “a València ja no es talla la llum ni l’aigua a ninguna persona que no puga pagar-se la factura a final de mes; tampoc es fan desnonaments per impagament d’hipoteca. Hem augmentat la partida de servicis socials en un 50% i la renda valenciana d’inclusió ja és una realitat. Ara s’ofereixen ajudes al lloguer per 2 milions d’euros que arriben a vora 1.500 famílies valencianes, i les beques de menjador escolar s’han triplicat en estos anys de Govern de la Nau”.

“Amb Compromís encapçalant el govern municipal tenim per fi un Ajuntament feminista, i ens destaquem per ser una ciutat diversa i plural, com ho demostrem cada dia, fent de València una ciutat oberta, ja siga celebrant l’Orgull LGTB, o acollint les persones refugiades de l’Aquarius”. Un missatge que Joan Ribó ha finalitzat amb un clar missatge destinat a la mobilització ciutadana: “queda molt per fer, el canvi a València és imparable. I Compromís n’és el motor”.