El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha anunciat la instal·lació s’unes plaques d’energia solar fotovoltaica a la coberta de l’edifici que acull les oficines del servici municipal de Cementeris. Amb esta intervenció es preveu generar tota l’energia que consumixen habitualment estes instal·lacions.

«L’aposta per les energies renovables és una constant del govern de Joan Ribó. Amb esta actuació incidim en les polítiques d’eficiència i sostenibilitat energètiques encetades amb múltiples projectes de renovació de l’enllumenat de la ciutat o la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques», ha explicat Campillo, qui ha destacat que les polítiques municipals combaten el canvi climàtic. «Des que va començar el mandat, València té un compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i hem iniciat moltes actuacions en eixe sentit: reducció considerable de la factura energètica de la ciutat, amb un procés d’eficiència en l’enllumenat de la ciutat, o processos proposats i votats per la ciutadania com ara la instal·lació de pèrgoles fotovoltaiques com la del jardí de Morvedre i altres cinc en diverses zones de la ciutat», ha ressaltat el regidor, qui ha assegurat que «el canvi climàtic no és una cosa del futur, sinó que ja està ací».

La nova instal·lació d’energia solar fotovoltaica permetrà l’autoconsum i la injecció a la xarxa dels excedents d’energia que es produïsquen. S’estima que les 216 plaques generaran una producció anual de 76.500 quilovats hora, mentre que el consum real històric de la instal·lació se situa en 68.653 quilovats hora, per la qual cosa l’excés de producció es vessarà a la xarxa de distribució elèctrica, amb la remuneració consegüent.

El pressupost base de licitació és de 104.763,69 euros (sense IVA) i el contracte d’obra amb únic criteri d’adjudicació la baixa econòmica major tindrà un termini d’execució previst de tres mesos.