La regidora de Gestió de Residus Sòlids de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha anunciat la ubicació concreta dels nous contenidors soterrats que construirà el consistori i la licitació dels quals es va aprovar divendres passat per la Junta de Govern Local. Els barris de Russafa, el Cabanyal-Canyamelar, Benimàmet, el Carme i el Mercat acolliran estes instal·lacions noves.

Una vegada s’inicie l’execució d’estos contenidors s’estima que l’execució de les obres, que tindran un pressupost de 571.006 euros, serà de cinc mesos. L’actuació comportarà la instal·lació d’una arqueta subterrània amb cinc unitats tant a la plaça del Doctor Landete (Russafa), com a la confluència de la plaça de la Creu del Canyamelar i l’avinguda del Mediterrani (al Cabanyal-Canyamelar), al carrer de Sant Miquel (El Carme) i a la plaça del Doctor Collado (El Mercat). A més, s’instal·laran dos arquetes, una amb tres unitats i una altra amb dos al carrer de Rafael Tenes Escrich al pas pel mercat de Benimàmet (al poble de Benimàmet).

Soriano ha explicat que esta actuació se sumarà a les ja realitzades en entorns urbans protegits, nuclis històrics tradicionals i altres casos singulars a la ciutat de València, que ja compten amb contenidors soterrats. «Amb les noves instal·lacions en molts casos estem satisfent tant les necessitats de veïns i veïnes com de comerciants i clients de mercats, comerços i establiments diversos i a banda protegim els entorns en què els ubiquem», ha explicat.