L’alcalde de València, Joan Ribó, ha manifestat que el projecte que va presentar a l’Ajuntament la promotora Metrovacesa per al Pla d’Actuació Integral (PAI) de Benimaclet, que inclou 1.345 vivendes en dos torres de fins a 30 altures al costat de la Ronda Nord, «té parts positives, com ara l’obertura del barri i el fet que respecte parts importants de les aportacions veïnals al procés de participació, però l’edificabilitat necessita un retoc i una millora». Sobre el nou Pla Especial de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de València, el primer edil ha destacat les millores exigides pel Consistori, com  ara l’ampliació del corredor verd que ha de connectar amb l’Albufera.

Minuts abans d’entrar a l’Hemicicle, on ha tingut lloc la lectura col·lectiva de la Constitució amb la participació de xiquets i xiquetes dels col·legis municipals, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha respost preguntes dels periodistes. En relació al projecte presentat ahir per la promotora Metrovacesa per al PAI de Benimaclet, que contempla dos torres de fins a 30 plantes i 1.345 vivendes, el primer edil ha afirmat que «té una part positiva i inicialment respecta prou el que es va consensuar amb el moviment veïnal i les universitats». No obstant això, la proposta «té un element que s’haurà de revisar, que és l’edificabilitat, que necessita un retoc i una millora». L’alcalde ha expressat el seu desig de conéixer en profunditat el projecte presentat, al mateix temps que ha alertat que l’opinió veïnal és fonamental i ha de prevaldre.

Respecte del nou Pla Especial de la ZAL que la Comissió Territorial d’Urbanisme ha aprovat recentment, Joan Ribó ha afirmat que «si haguérem de començar de zero, evidentment eixa no seria la nostra opció», ja que l’alcalde haguera optat per una zona logística portuària a Sagunt, «preparada per a això, sense desallotjaments traumàtics com els que es van viure en la Punta». «Però d’allò fa 20 anys i ara s’ha d’abordar la realitat tal com està en este moment, en què la reversió a horta no és possible, però sí la seua recuperació ambiental», ha afegit l’alcalde. En eixe sentit, ha recordat les modificacions del pla exigides per l’Ajuntament, com ara l’augment de l’amplària del corredor verd que connecta amb l’Albufera, així com que «es permeten actuacions d’explotacions agroalimentàries, molt menys agressives» en l’àrea més allunyada del mar i que «es protegira la zona de La Punta».