El regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Fallera, Pere Fuset, junt amb altres membres del govern local, s’ha reunit amb la Comissió de Revitalització de la Ciutat de l’Artista Faller. A esta reunió també han assistit representants del Gremi d’Artistes Fallers i el Mestre Major per continuar coordinant les accions previstes. El regidor de Cultura Festiva ha destacat que «la incorporació del Gremi a estes reunions permetrà millorar la comunicació i fer-la més fluida per a explicar el treball fet i per a optimitzar tot el treball pendent».

Fuset ha animat «a tot l’equip de govern a continuar treballant, amb la major agilitat possible, per a donar respostes a les reivindicacions del col·lectiu». També ha demanat «comprensió, ja que moltes de les actuacions més ambicioses, només seran possibles quan estiga determinat el pla urbanístic de la zona. Uns treballs complexos que requerixen temps i que són determinants per a una solució definitiva i amb garanties».

En la reunió, on els representants del Gremi d’Artistes Fallers han pogut tindre resposta directa de les seues reivindicacions per part de les regidories responsables, s’han adquirit nous compromisos respecte a intervencions futures com puguen ser ajudes per a la millora del Museu de l’Artista Faller o per  l’adequació cromatística de les naus; noves actuacions de murals relacionats amb l’art faller; la tematització de les parades d’autobús de la zona, la inclusió del barri en la ruta del bus turístic, o millores en la recollida selectiva de residus.

D’altra banda, s’ha dut a terme la realització d’un projecte de participació ciutadana previ a la redefinició del Pla Urbanístic de Benicalap. Un ambiciós punt d’avanç del qual dependran moltes altres actuacions futures com la instal·lació de la Junta Central Fallera en el barri, la delimitació dels usos professionals de les Naus, el condicionament d’alguns dels solars municipals de la zona o la possible obertura de nous accessos.

D’altra banda, la Comissió de Seguiment ha recordat algunes de les actuacions ja executades que depenen de l’administració local. És el cas de la instal·lació de nombrosos elements de senyalització en diferents barris per  indicar la ubicació d’este espai creatiu, així com la creació d’una ruta patrimonial amb panells explicatius a l’interior de la pròpia ciutat i la creació d’una pàgina web per explicar la història d’esta ciutat temàtica relacionada amb l’art faller.

També han destacat l’increment econòmic dels últims anys que ha experimentat el conveni de Festes de València amb el Gremi d’Artistes Fallers. D’altra banda, han recordat altres accions com la reobertura del Centre de Documentació de les Falles perquè siga un centre de referència per a l’estudi de la festa;  la potenciació de les experiències turístiques que inclouen la visita en els tallers i la incorporació de la Ciutat de l’Artista Faller en rutes de turisme inclusiu amb places reservades per a persones amb mobilitat reduïda.

Algunes de les accions de revitalització ja executades també són la realització d’un gran mural urbà a càrrec dels artistes valencians Pichiavo o la posada en marxa d’una acció dins de la iniciativa Barris per l’Ocupació centrada en els professionals de les Falles. Altres de les mesures a destacar són la potenciació de la Ciutat Fallera com a espai de realització d’esdeveniments relacionats amb la festa fallera, o els permisos municipals perquè els artistes fallers puguen realitzar algunes accions del seu treball en l’exterior de les naus.

Altres iniciatives relacionades amb la revitalització de l’espai contemplades per les diferents regidories, han sigut la consolidació de l’Alqueria del Moro, la rehabilitació integral del Parc de Benicalap i el projecte Europeu Grow Green.