La Fundació València Clima i Energia de l’Ajuntament de València, dependent de la Regidoria d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, i la Regidoria de Parcs i Jardins, han organitzat junt amb SEO Birdlife i en col·laboració amb el Jardí Botànic, la tornada del BioBlitz dins de la iniciativa de «València Canvia pel Clima!». Els pròxims 3 i 4 de novembre un nou BioBlitz tindrà lloc al barri de Benicalap.

Un BioBlitz és un mostreig ciutadà de biodiversitat urbana, en què experts s’unixen als ciutadans per tal de descobrir i catalogar la flora i fauna que s’amaga als parcs i jardins de la ciutat. Després de l’èxit del primer Bioblitz que es va portar a terme als parcs de la Rambleta i Malilla el passat mes de maig, el regidor d’Energies Renovables i Canvi Climàtic, Berto Jaramillo assegura que «València impulsa per segona vegada un BioBlitz, el que demostra el compromís de la ciutat amb el coneixement, la posada en valor i la potenciació de la biodiversitat urbana».

Entre les activitats que es podran fer al BioBlitz del pròxim cap de setmana, trobem una observació de rates penades el dissabte 3 de 18 h a 20 h, la inscripció de la qual està limitada a les primeres vint persones; i el diumenge 4 començarà el dia amb una mostra de la biodiversitat de la zona (9:00–10:30 h), seguit d’una picadeta i, per a concloure el BioBlitz, una sesió de ciència, divulgació i observació amb experts per a descobrir la vida que s’amaga en els nostres parcs d’11 h a 13 h.

A l’anterior Bioblitz als Parcs de la Rambleta i de Malilla al mes de maig es van catalogar més de 200 espècies de flora i fauna, i en finalitzar la jornada del 27 i 28 d’octubre, ja es va traure un llistat preliminar per damunt de les 100 espècies, que es completaran en els pròxims dies gràcies al treball de laboratori.