Un centenar d’alumnes de l’Institut d’Educació Secundària Joanot Martorell i una vintena de majors del centre social Senabre han pedalejat des del districte de Jesús fins a la plaça de l’Ajuntament escortats per agents de la Policia Local, en la tercera marxa ciclista en què participen tots dos col·lectius en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. En arribar a la plaça de l’Ajuntament, l’alcalde, Joan Ribó, acompanyat del regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i la regidora de Medi Ambient, Pilar Soriano, els ha rebut i ha destacat este tipus d’iniciatives, «que promocionen entre els més jóvens els valors de la sostenibilitat».

«L’Ajuntament de València està plenament compromés amb una mobilitat més sostenible per a la ciutat: menys contaminant i que possibilite una major fluïdesa de l’espai públic», ha afirmat l’alcalde. «Per això, un any més, ens unim a la Setmana Europea de la Mobilitat i impulsem i donem suport a activitats com la de hui, que promocionen entre els més jóvens els valors de la sostenibilitat».

És el tercer any consecutiu que, a iniciativa de la Policia Local i coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat, s’ha organitzat un passeig ciclista amb centres educatius i socials del districte de Jesús, amb l’objectiu de conscienciar, tant a la població adolescent com a la gent gran, sobre l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport econòmic, saludable i respectuós amb el medi ambient.