«Celebrem hui un acte molt important, el I Dia Mundial de la Paella, que cobra especial significació en el marc de la capitalitat de València de l’Alimentació Sostenible, i del treball realitzat i en marxa en este àmbit, en el qual la paella, òbviament, cobra gran importància, atés que es tracta del nostre producte més conegut en el món». L’alcalde Ribó ha participat hui en la celebració del primer Dia Mundial de la Paella, i ha destacat la importància d’una alimentació de qualitat i de proximitat, de les quals la paella és un exemple destacat.

L’alcalde ha assistit este matí a la lectura del Manifest de l’Acte Institucional d’esta efemèride, inaugurada hui en la plaça de l’Ajuntament, i plantejada amb vocació de continuitat. L’acte institucional ha comptat també amb la presència del Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Després de la lectura del manifest, l’alcalde ha destacat la importància de la iniciativa que encapçala València d’impuls i difusió «de l’alimentació sostenible i de proximitat, que va des de l’agricultor que està produint en l’horta, i el pescador que està treballant en L’Albufera fins el treball dels distribuïdors, o els cuiners», ha subratllat l’alcalde, qui ha destacat també el pes protagonista del sector de l’alimentació en l’economia valenciana.

La celebració d’este I Dia Mundial de la Paella ha acollit este matí en la plaça de l’Ajuntament la lectura de la declaració institucional, que s’ha acompanyat d’una mostra de cuina (showcooking), amb música en directe i animacions audiovisuals, en un ambient festiu de celebració, des de l’objectiu de projectar la ciutat com a destinació gastronòmica de primer ordre.

El 20 de setembre serà conegut oficialment com World Paella Day, per al qual s’ha creat una etiqueta pròpia, #worldpaelladay, i un logo que representa una paella amb els colors de la Senyera i el blava turquesa del mar Mediterrani en el seu interior, totos dos disposats de manera que tracen el número 20.