La regidoria de Govern Interior ha obert ja la zona de jocs infantils del jardí de Morvedre mentre continuen els treballs d’instal·lació de cinc pèrgoles fotovoltaiques a este mateix jardí, situat entre els carrers de Sagunt, Bilbao, Filòleg Sanelo i Argenter Suárez. «Per primera vegada, l’Ajuntament de València dota de pèrgoles fotovoltaiques un jardí de la ciutat, un projecte innovador proposat per la ciutadania als pressupostos participatius», ha assenyalat l’edil Sergi Campillo.

El jardí ha estat tancat durant mes i mig per la realització de les obres. Ara, tal i com estava programat, l’Ajuntament ha obert la zona de jocs mentre queda restringida únicament la zona d’obres fins que finalitzen els treballs de les pèrgoles. «Des de la regidoria vam voler que les obres comencen en agost per afectar el menys possible a la ciutadania, perquè en estiu hi ha menys gent a la ciutat i els col·legis estan tancats. D’esta forma les molèsties als veïns i veïnes del barri s’han miminitzat el màxim possible», ha explicat Campillo.

Les pèrgoles fotovoltaiques tenen un doble objectiu. D’una banda, donaran ombra a les dos zones de grades situades en el jardí on hi ha una àgora utilitzada pel veïnat i que actualment estan descobertes. D’altra banda, les plaques fotovoltaiques col·locades en la part superior proveiran de subministrament elèctric al jardí de Morvedre en la seua totalitat, és a dir, les plaques solars donaran energia per a l’enllumenat, el reg i els carregadors de bicicletes elèctriques que s’instal·laran en les dos zones d’aparcament per a bicicletes que hi ha dins del jardí.

«La instal·lació de les pèrgoles fotovoltaiques és un projecte innovador, que s’està fent per primera vegada a València. Les pèrgoles donaran ombra a la part central del jardí i produiran energia, la qual cosa ens permetrà baixar el consum energètic respecte al contracte d’energia de l’Ajuntament. A més, es podran carregar bicicletes elèctriques i dispositius mòbils a través d’endolls col·locats a les pèrgoles i s’instal·larà un panell informatiu al jardí que permetrà conéixer, en temps real, la producció fotovoltaica, l’estalvi energètic i els consums de la instal·lació».

El regidor ha indicat que «amb la instal·lació d’estes cinc pèrgoles fotovoltaiques, València avança cap a la sostenibilitat, el respecte al nostre planeta i la conscienciació sobre la lluita contra el canvi climàtic». L’edil ha puntualitzat que es tracta «d’un projecte votat als pressupostos participatius, el qual denota l’interés creixent dels veïns i veïnes per fer de València una ciutat sostenible que aposta per la recuperació dels espais públics per a les persones i per lluitar contra el deteriorament del nostre medi ambient». El pressupost base de l’execució és de 100.011,87 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució total de les obres és de tres mesos i mig.