La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha presentat el projecte que s’ha aprovat en la Junta de Govern este matí per a l’execució de l’obra ‘Una València més verda, reposició d’arbrat urbà en escocells buits en el terme municipal de la ciutat de València’. Esta activitat compta amb un pressupost de 2.100.000 euros, amb la qual es reposaran 3.274 escocells buits mitjançant la plantació de fins a 86 espècies.

Pilar Soriano ha explicat que «ara comença la fase de licitació» i ha exposat que «els motius són la necessitat de plantar i canviar l’arbrat de la ciutat de València, i la voluntat de la ciutadania, que activament també ho ha demandat». També ha explicat que «les causes dels escocells buits són les caigudes dels arbres o fractures, per motius naturals o accidentals i arbres secs o en mal estat». La regidora ha destacat l’estudi detallat que s’ha fet de la situació i ho ha contrastat «amb la deixadesa política que hi havia en este assumpte en els anteriors mandats, i que arreglarem gràcies a l’acció del govern de Joan Ribó».

«Per la grandària del projecte i la necessitat d’ajustar l’execució al període de parada vegetativa de la major part dels exemplars, el projecte està plantejat de tal manera que la seua execució, s’ha dividit en cinc lots, agrupats per districtes i amb un pressupost equilibrat entre ells», ha indicat Soriano. Per exemple, els arbres de fulla caduca han de plantar-se a l’hivern, és per això que esta acció es realitzarà entre els mesos d’octubre i març. En canvi, la plantació de les palmeres transcorrerà entre el període dels mesos d’abril i maig.

A este projecte se sumaran 3 espècies d’arbres noves (Harpephyllum caffrum, Moringa oleífera, Tristania conferta), juntament amb les habituals. La regidora ha explicat que «la seua elecció s’ha fet sota els criteris de: adaptació al sòl de la ciutat, resistència a la sequera i a l’exposició solar». També ampliaran la grandària dels escocells, ja que la grandària estàndard «que va plantejar l’anterior administració municipal» és de 1x1m, unes mesures que la regidora ha qualificat de «insuficients» per a algunes espècies. Per este motiu, 1.716 escocells passaran de mesurar 1x1m a 2x1m, 65 escocells passen a mesurar 2x2m i 20 circulars. També posaran 25 escocells nous de 2x2m i 2 circulars. D’altra banda, s’hauran d’anul·lar 71 escocells que dificulten el passe a les persones amb mobilitat reduïda.

A més de reposar els escocells, també es millorarà i ampliar el reg en 41 carrers d’11 districtes diferents, en els quals es troben 924 arbres (370 arbres en la zona sud i 554 en la zona nord).