La Junta de Govern Local ha aprovat hui el projecte d’execució d’obres del Mercat de Rojas Clemente, una iniciativa de millora i rehabilitació funcional que suposarà una inversió propera als 800.000 euros. El regidor delegat de Comerç, Carlos Galiana, ha detallat les accions previstes, que consistixen fonamentalment en la reforma dels baixos del recinte, i en la substitució de les cambres frigorífiques del mercat.

Es tracta una actuació de gran envergadura, que preveu un termini d’execució inicial de 21 setmanes. No obstant això, ha aclarit el regidor, durant les obres continuarà el normal funcionament del mercat. «Hui comença a caminar esta iniciativa –ha explicat Galiana- amb el primer pas de l’aprovació del projecte per la Junta de Govern, després passarà pel Servei de Contractació Pública, i esperem que per a abril o maig de 2019 puguen començar les obres».

El projecte contempla la construcció de noves cambres frigorífiques, atés que fins ara existia un espai d’ús comú que presenta mal estat i exigeix una remodelació immediata. Es demoliran les càmeres existents i una part dels magatzems del soterrani, i es construiran noves càmeres de panells tèrmics. Així mateix, es col·locarà nou paviment de terratzo en les càmeres i zones comunes, i s’habilitarà un quart de neteja, i dues banys per al personal emprat del mercat. En la planta primera, s’adequarà un nou local per a la col·locació dels compressors de la instal·lació de fred industrial. Finalment, es rehabilitaran els esglaons i la barana de l’escala general.

Tal com ha explicat el delegat de Comerç, «esta nova reforma, que se suma a les accions de millora de l’accessibilitat efectuades en el recinte (per import de 40.000 euros), més tota l’actuació de reforma de la plaça en la qual se situa el mercat, estem segurs que li donarà una nova vida al Mercat de Rojas Clemente».

De fet es tracta d’un mercat de barri, amb un gran dinamisme i nombrosa clientela de l’entorn que s’acosta a realitzar les seues compres majoritàriament a peu. El regidor ha destacat la sensibilització del conjunt de venedors i venedores del mercat de Rojas Clement amb les accions de sostenibilitat i accessibilitat, i ha conclòs subratllat que «totes estes iniciatives –ha afegit- contribuixen a potenciar la vida ciutadana del mercat, el seu caràcter proper i de barri».