La Regidoria de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València ha obert al públic les noves zones enjardinades d’Amparo Arce Millares i plaça Musico Gans, de 2.420 i 5.068,53 metres quadrats respectivament, després de quatre mesos d’actuació. Dos iniciatives sorgides dels pressupostos participatius DecidimVLC.

La regidora de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de València, Pilar Soriano, ha informat de la reobertura de dos zones enjardinades a la ciutat de València, el jardí d’Amparo Arce Millares i el jardí de la plaça Musico Gans, després de quatre mesos d’obres i que proveïxen a la ciutat de més de 7.488 metres quadrats de noves zones verdes. Soriano ha manifestat, “hui s’han obert estes dos zones enjardinades, una al barri de Benimaclet, i l’altra al barri de la Malva-Rosa, dos intervencions d’esta regidoria que reafirmen la clara intenció d’este govern de proveir als barris de la ciutat de jardins de qualitat”. Així, ha afegit l’edil, “des del Govern de la Nau continuem treballant dia a dia perquè València siga una ciutat més amable, més sostenible i més verda”.

El jardí d’Amparo Arce Millares està situat a l’interior d’una illa de cases entre l’avinguda Valladolid, carrer Poeta Ricardo San Martí, carrer Masquefa i carrer Sant Columbà al barri de Benimaclet. El jardí és un projecte escollit pels veïns i veïnes del barri en el procés de participació ciutadana sobre inversions als barris promogut per l’Ajuntament de València.

La parcel·la enjardinada, amb una superfície total de 2.420 metres quadrats, inclou diferents zones destinades a usos diversos; una zona està a nivell de la vorera perimetral del jardí on estan situats els espais de jocs infantils i la circulació principal dels vianants, i l’altra, la zona central dedicada a zones d’estança i esplai. En l’actuació s’ha mantingut la vegetació que hi havia abans a la zona verda i s’ha completat amb nous arbusts i arbrat. Al jardí s’han col·locat nous elements de mobiliari urbà com bancs, cadires i una font i s’ha instal·lat un sistema de drenatge sostenible amb tot tipus de paviments drenants entre els quals destaquen la ceràmica triturada i la terra morterenca. El pressupost de l’execució del jardí és de 261.692,18 euros i s’ha executat l’obra en els darrers quatre mesos.

D’altra banda,també s’ha reobert l’enjardinament realitzat a la plaça Musico Gans situada al barri de la Malva-Rosa. En este cas, el projecte ha consistit a enjardinar dos parcel·les i urbanitzar una part de les voreres perimetrals amb una superfície total de 5.068,53 metres quadrats. En l’enjardinament de la plaça s’ha instal·lat un sistema de reg connectat al sistema de gestió municipal, enllumenat públic eficient i una font així com bancs, papereres i tres aparcabicis.

La parcel·la enjardinada està distribuïda en diverses zones; la part central de la plaça destinada a zona de musculació a petició dels veïns i veïnes del barri, dos àrees amb aparells biosaludables per a majors distribuïdes de manera simètrica i els espais de jocs infantils proveïts amb equipaments especials per a xiquets i xiquetes de diferents edats amb tobogan, engronsadores i una torre multijoc entre d’altres elements. A més el jardí té una zona destinada a gossos restringida amb una tanca i tractada amb grava dotada de difusors que permeten la neteja periòdica de la zona.

En este cas el pressupost d’execució és de 174.763,31 euros.