Amb el compromís de formar un front comú per a reclamar l’aportació que correspon al govern de l’Estat per al transport metropolità ha conclòs la reunió mantinguda este matí entre els representants de l’associació del sector de l’oci i l’hostaleria de la Comunitat Valenciana FOTUR i el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi.

Els representants de Fotur han traslladat al regidor la relació d’idees que consideren que millorarien la mobilitat cap a i des de les zones d’oci. Les tres principals són: millorar el servici de Metrovalència i Metrobús tant a l’interior de la ciutat com en tota l’àrea metropolitana de València, incrementar els servicis nocturns de taxi a la ciutat i obrir íntegrament i amb una tarifa plana en horari nocturn l’aparcament de la Ciutat de les Arts i les Ciències. El regidor ha mostrat el seu total acord amb totes elles i sent totes elles accions dependents de diferents conselleries de la Generalitat Valenciana s’ha compromès amb els representants de Fotur a traslladar el contingut de la reunió i les seues reclamacions a l’administració autonòmica.

Per la seua part, Grezzi ha traslladat a Fotur les dades d’usuaris d’EMT en el seu servici nocturn des de la posada en marxa fa ja més d’un any de la  protecció i millora del servici nocturn d’EMT, que s’ha incrementat en un 18’9 % en la mitjana setmanal i un 26’2 % els caps de setmana. L’augment en relació al turisme s’aprecia encara més en la pujada en la venda del bitllet ordinari, el que més gasten els turistes, amb un 23,8 % més de validacions que l’any passat. De la mateixa manera, les validacions en línies nocturnes realitzades per usuaris d’EMT Jove també s’han incrementat un 60 % respecte a l’any anterior.

Des de Fotur han mostrat a la Regidoria el seu interés per realitzar a partir de setembre alguna campanya conjunta per a difondre el servici nocturn que ja oferix EMT i Grezzi s’ha compromès a treballar en ella i «traslladar a la Conselleria totes les seues peticions, que ens semblen molt raonables i amb les quals tenim total sintonia».