El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha explicat que les contractacions que aprovarà la Junta de Govern Local per a l’àrea de Sanitat i, en concret, per al departament de Benestar Animal, permetrà a la ciutat avançar en la municipalització dels centres d’adopció d’animals. Concretament, la dotació de personal consistix en la incorporació de tres nous veterinaris —als quals cal sumar-ne un que ja va ser nomenat el 2017— i un auxiliars d’oficis —al qual cal sumar-ne quatre que ja van ser nomenats també en 2017—.

L’Ajuntament ha demanat, al mateix temps, poder accedir a la borsa d’auxiliars d’oficis de la Generalitat per poder contractar sis persones més d’esta categoria laboral i per poder culminar així la municipalització del centre. El consistori fa esta petició a la Generalitat perquè esta borsa municipal ja s’ha esgotada.

El regidor Campillo ha dit que «açò demostra el compromís animalista del govern de Joan Ribó. Estos centres requerixen més personal i per això ja començàrem l’any passat amb la incorporació d’un nou veterinari i quatre auxiliars d’oficis i continuem ara amb la contractació de nous professionals. Este és un pas més en la municipalització del servici de recollida i d’atenció d’animals que estan en els centres municipals. Un compromís de l’equip de govern en la municipalització d’un servici que s’ha de gestionar de manera adequada i amb qualitat».

Per la seua banda, Glòria Tello, regidora de Benestar Animal, ha explicat que «les administracions públiques hem de garantir la bona gestió dels animals abandonats, amb polítiques de sacrifici zero i amb una necessària infraestructura perquè tinguen tot el que necessiten. Estos animals ja han patit suficient pena de ser abandonats, com perquè damunt hagen de patir un malviure en el temps que esperen que alguna família els adopte. I açò els qui tenen sort. Per tant, la reflexió que hem fet a la ciutat és que l’Ajuntament ha de garantir la presència de veterinaris en estos centres per garantir el benestar dels animals i altres aspectes que només es poden aconseguir amb recursos humans professionalitzats».