Ribó explica a Nou Moles “el nou posicionament de València, de cara al món, com una ciutat d’acollida, oberta i solidària”

En un acte obert a la ciutadania, on han assistit 250 persones, l’alcalde de la ciutat i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó i els regidors de Compromís, Carlos Galiana i Glòria Tello, han explicat als veïns i veïnes del barri de Nou Moles la gestió del govern municipal en el barri. A més, han recollit de primera mà tots els reptes que la ciutadania ha traslladat tant per al barri, com per a tota la ciutat en general.

A més, l’alcalde ha parlat del treball de “reposicionament” de València a nivell de valors. “Estem mostrant l’autèntica cara de la nostra ciutat en l’exterior. Com sabeu va haver un temps en que la nostra ciutat sols eixia en les televisions per escàndols de corrupció. Ara ens estem restaurant el nostre nom a nivell estatal i internacional per allò que som i allò que fem. És a dir, ser una ciutat solidària i acollidora, i també per tindre unes festes que són patrimoni de la Humanitat, per ser referents en sostenibilitat i en alimentació saludable. Estes són les coses per les que volem ser coneguts al món”, ha dit Ribó.

L’alcalde ha posat en valor “la importància d’una trobada com esta amb el veïnat del barri, per poder conversar i parlar de polítiques de futur. El canvi a Nou Moles i a tota València ha arribat per a quedar-se. No podem tornar a consentir un Ajuntament que no siga capaç de donar la cara davant del seu veïnat, que se blinde o que no siga accessible. Això mai més. Crec que eixa és la millor lliçó que podem aprendre dels nous temps en la política d’esta ciutat”.

Així, l’alcalde ha destacat algunes de les actuacions que el govern municipal ha dut a terme en el barri, com són la nova seu de la Universitat Popular, on l’Ajuntament ha fet una inversió de 186.445,81 euros per condicionar unes instal·la¬cions municipals que estaven tancades. A canvi, s’han deixat de pagar 17.986,68 euros anuals de lloguer de l’anterior local on estava ubicada la Universitat Popular.

L’alcalde Ribó també ha explicat que el barri compta amb el primer parc adaptat per xiquets i xiquetes mobilitat reduïda. I és que el consistori ha finalitzat la urbanització de la zona delimitada pel Carrer Brasil, Velázquez, de Torres, Castán Tobeñas i Navarro Cabanes, on s’ha fet un parc amb zona infantil completament adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

D’altra banda, Ribó ha explicat que “volem vore nets els carrers i places dels nostres barris. Per això les retallades pressupostàries dels anteriors governs, van ser tan injustos, perquè no van afectar als que més tenien, sinó que van afectar el benestar de les persones i, sobretot, als veïns i veïnes dels barris. Afortunadament, el canvi a València també ha significat que deixem d’estar a la cua d’Espanya en inversió per habitant en neteja amb la millora que això suposa per a les nostres carrers i places”.

Respecte a temes de dinamització econòmica al barri, el regidor de Compromís Carlos Galiana ha explicat que des de l’Ajuntament s’està “promocionant el comerç de proximitat, que és el que dinamitza els barris, a través de la inversió i promoció en els mercats municipals, com en el Mercat de Castella, amb una reforma integral que està duent-se a terme ara mateix (de més de 250.000 euros). També amb ajudes econòmiques directes al xicotet comerç del barri”.

Per la seua banda, la regidora de Compromís, Glòria Telllo, ha explicat algunes de les polítiques socials, culturals i de benestar animal que s’està liderant des de diverses regidories. Així, ha explicat la “campanya de control de les poblacions d’avifauna puntera en l’àmbit europeu, fa tres anys els coloms eren gasejats o es venien al ‘tirapichón’. Ara posem un pla per tal de no matar cap animal i estar a l’avantguarda del món en control d’animals.”.

Arxivat en: 2018, Abastos, Carlos Galiana, Compromís per València, Glòria Tello, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *